Siapa sini bersalin bulan 11 nie..

Saya jangka bersalin 8.11 nie tapi belom pasti lgi bila bersalin..kdng ada sesetengah orang awal bersalin,ada orang lambat terlepas pada tarikh..MCM saya ank pertama hari tu 23.11.2018,tapi bersalin 13.11.2018,anak no dua ni tak thu lagi bila bersalin tarikh doktr ckp tngok dlm scan 8.11.2022.

18 Balas

Sya anak pertama hari tu pukul 4 pgi dah ada rasa..tapi biasa lah baharu mengalami nak bersalin tak tahu..saya rasa prut sakit dekat belah rahim rasa mcm mana kita nak period segugut tu..MCM tu lah smpi ke siang hari pon sama jugk sakit saya ingt kan normal je tu..saya tnya dngn kakak ipar ipar saya,knpa bnyk lendir putih keluar,diorang kata dah tak lama g tu.smpi ke mlm rasa sakit lgi..tak puas hati tnya g dngn kakak ipar..sama jugk jawapan.. setelah tu mak mentua tngok saya..lain macam..kenapa kamu ni dia kata..saya jawab lah saya rasa sakit MCM nk segugut period tu..dah dari pukul 4pgi dah rasa..smpi pukul 11 mlm ni masih g sakit rasa nya..saya masuk bilik sapu lendir klur darah..sikit..lpas tu mak mentua,suruh pergi hospital trus siap bawa beg baju..sampi hospital doktor try check bawah rupak nya dah buka 2cm,patut lah dari pukul 4pagi sakit smpi ke pukul 11 mlm sakit..rupa nya laluan dah buka 2CM dah pon..biasa baharu nak mengalami bersalin tak seberapa tahu sngt..biasa kita period kan segugut sakit lama sikit reda..lpas tu ulang balik sakit..MCM tu,sbb tu saya ingt kan normal je...rupa nya dah smpi hari tuk bersalin pon..klur bby perempuan,dngn berat 2.3kg je..tu lah pengalaman saya bersalin anak pertama..😊😊😊

2y ago

kalau tak silap saya masa tu dah 38w ke 39w mcm tu..