Siapa sini bersalin bulan 11 nie..

Saya jangka bersalin 8.11 nie tapi belom pasti lgi bila bersalin..kdng ada sesetengah orang awal bersalin,ada orang lambat terlepas pada tarikh..MCM saya ank pertama hari tu 23.11.2018,tapi bersalin 13.11.2018,anak no dua ni tak thu lagi bila bersalin tarikh doktr ckp tngok dlm scan 8.11.2022.

18 Balas

Sy EDD 2/11 ni tp dh start rse sengugut & kdg rse baby nk keluar je sakit kt ari²..sy doakn kita ibu² semua dipermudahkn urusan & selamat melahirkn zuriat yg dinanti #1stbaby

2y ago

ouh 2.11 Edd,sama lah dia saya pon kdng rasa mcm sis jugk..bangun nak pergi kncing sakit sngt dkt bahagian ari-ari,rasa mcm dah nk smpi hari pada hal awal lgi..kdng kram prut,kdng mengeras dalam perut..kdng mcm nk segugut..tapi nasib tak lama skjap je..semua tu hilang..yng paling siksa sakit..skrng ni celah kangkang bahagian peha sakit sngt..nak jln nak bangun pon sakit..saya Edd 8.11,kdng nk buat kja umh sikit pon MCM nk masak tak larat..dh menjelang akhir² trimester ketiga nie..risau sngt walupon masih awal lgi..separuh orang kdng dh bby tu nk klur dia klur je..walupon masih awal dalam 34w 35w 36w 37w,sbb tu dah akhir trimester ketiga ni kena bnyk kn berehat simpan tenaga untuk proses persalinan nnti..apa² pon harap kita semua ibu² dipermudahkan urusan dan slmat melahirkan hari hari bahagia kita..😊❤️