Tarikh due xtepat

ibu2 kat sini ada dak yang tarikh last period contoh 20/9/20...jadi jangka bersalin 27/6/21.... tapi bila follow up klinik ksihatan depa scan tarikh jangka tu xsama.... lari 2 mggu...klu ikut scan jangka 11/7/21..... penah dak ibu2 mcm ni........ mcm saya kena refer O&G untk bt detail scan....

17 Balas

normal..sy last 2 weeks but details scan..ikot scan tunedd jd 13/5 then jumpe dktr pakar kat kk jumpe sbb mmg appointment pn..then tunjuk scan n tnye skli knp lain jd lambt lak..dktr kte details scan somtime mmg cmtu..tp ikot je edd yg dh tulis kat buku pink..as long as it shows the bby is in good health no probs..

biasa sis edd lari 1-2 minggu...ikutkn xde apa yg tepat..mcm scan,tu cuma anggaran mesin scan tu je mgikut tumbesaran baby..ikot tarikh period pulak,xtepat jgk sbb kita xthu bila sebetulnya psenyawaan tu blaku..kita hanya mampu anggarkn je..jd,jgn risau2..just tahu baby dlm kandungan puan sihat,alhamdulillah..

scan lebih tepat sis. ikut kiraan last period sy pun spttnya 28/4 .. tp bila scan n doc bg new edd which is 11/5/21 😬 kena bpantang time raya, x merasa ketupat rendang 😂

Sama la sy.. Klu ikut period due 2hb3 tp bila scan xsama plak.. Doc bg tarikh 21hb3.. Now ikut tarikh doc bg la.. Hrp2 sblm due bby kluar sbb slalu overdue

normal. tp hari tu doc ckap klau beza dalam seminggu mcm tu okay lagi. tp sis ni beza 2 minggu rsa nyaa kena refer pakar ni sis. utk thu lebih lanjut

3y ago

semoga dipermudahkan sis

saya pon mcm tu 8hb nati repeat scan utk confrim date . anak kedua lagi 3 due date sampai doc pening , tapi bby follow date period .

normal sis...sy last period 31/08 ikutkn due date 06.06.21 lpas tu sy buat bku and scan kk due date jd 28/06/21...

normal sis .. EDD sy pun xikut last period sbb period irregular.. EDD ikut scan ☺️

Sya punya lari.. 4 minggu..tp sbb kod kuning dh kat buku pink..terpksa dikurangkan 2 minggu...

normal tu sis mmg EDD selalu berubah ubah ikut scan tu juga sis