TABIAT TAK BOLEH DIELAK HEHE

saya hamil kali ni suka minuman yg sejuk2 lagi2 klu ais,suka makanan yang manis2. berat badan memang naik,tp minum air gula semua ok...2hari lagi kene minum air gula lagi sbb berat badan naik?....skrg sibuk cari pegaga,jambu batu untuk cantikkan darah semula. ade tak yg hamil tekak mcm sy suka makan/minum manis2...

27 Balas

Smla.kita sis..ms preggy.suke memnis juge..😂😂nk cheesecake la..kek lapis sarawak la... Segala jnis kek smua nk mkn...nk2 skrng senang order je sat g smpai dpn umh....nk ilang dahaga pula slalu nk sirap ais la... Delima ais la..smua nk sejuk2 air kosg pn nk sejuk gak..tu je leh trima dek tekak ms.preggy..nsib la dlu xsngkut kencing mnis ms minum air gula..😂😂

Sama mcm sy pregy ank y ke4 ni.risau jg kot2 sangkut kncing manis tp xde,berat mmg Naik sbulan smpi dkat 2kg..igt dpt girl sbb rmai ckp tgk perut mcm girl..scan pn X nmpk..tp kluar alhamdulillah boy..semoga sis d permudahkn urusan ye..tips sy,lpas mkn bnde2 manis Tu pulun mnum air masak byk2 bilas blk gula y kite dh amik tu ye...

eheheheheh🤭🤭🤭...sma lh ngn sya..mknan manis mmg xblh d elak kn...Alhamdulillah mnum air gula 2kli dh x sngkut pun..klau sya mknan manis jer sya bedal..tpi air ttp mnum air kosong..skrg dh xde pntang mkn n minumn manis hri2 sya bedal dah...fav sya mknan manis adlh kek...nyyuummmyy .🤤🤤🤤🤤

Yerr, sperti sy sis.. Sy gdm ..Tp ari2 mkn manis..Tp yg syokk nye xpernah tggi sy punya gula, buat bsp dr 12w smpai 37w skrg pun result rendah wlopun sy mkn mnis time buat bsp.. Sy mmg xboleh xmkn mns sbb setiap ari mgidam yg mnis2.. Nak2 nyee dgn kek, suka sgt..

Sama mcm sye..tp kalu ice x ngunyah sgt..tp makan ais krim kalau boleh ari2.pdahal before pregy mmg x berape suke ais krim...ape2 air mesti nak kene sejuk....tp mkn ubt je lah air suam.tu pon terpkse..hehehekalau manis2 pon mcm berhantu nk mkn atau minom..

Time pregnant ni saya xboleh pulak nk minum manis2. Serta merta asyik nk tkencing je sampai la time nk tido. So skrg kena minum air masak je. Sejuk ke, biasa ke. Klau order air kat kedai pn mintak xnk gula. Klau x, merasa la akibat. Huhuhu

Saya pun gtu...hari2 mnum manis2 ais2..mnum air gula 3x dah semua result cantek..berat badan byk naik..sakit lain mmg xde...tp sis jg2 manis2 ni...anak eczema nti..anak saya lahir ok..da 5bulan ni muka dah naik byk...sapu la ape pun xjln

Sy pun sebelom Ni MCM tu jugak...makan manis-manis,coklat Cadbury,air manis..bila minum air gula Kali kedua..sangkut plak Gdm on diet..tapi bila buat bsp tu automatic kurg makan manis bacaan bsp pun normal jer

Sama saya sis..tgh pregnant w21 kalau minum air kosong rasa loya tekak n batuk2.. nak kena ada sejuk n rasa sikit..mula2 dlu asyik suka air masam2 je ni masuk w20 suka milo pulak..

Sm la mcm sy pun..padahal dlm hati risau je bila ingat manis2 nie tp dh mkn x hengat...bln 3 nak kena minum air gula pulak..aiyooo..seram nya nk telan air gula nie..