TABIAT TAK BOLEH DIELAK HEHE

saya hamil kali ni suka minuman yg sejuk2 lagi2 klu ais,suka makanan yang manis2. berat badan memang naik,tp minum air gula semua ok...2hari lagi kene minum air gula lagi sbb berat badan naik?....skrg sibuk cari pegaga,jambu batu untuk cantikkan darah semula. ade tak yg hamil tekak mcm sy suka makan/minum manis2...

27 Balas

Sama la sy, suka benda manis, lg2 kek,,org ckp kalau suka benda manis dpt bby girl,, n insyaAllah bulan march sy dpt bby girl 👧,doa kan ye mummy2 semua

Sama lah kite 😅 berat badan haritu naik 2.6kg dalam tempoh sebulan. Terus doc soh cek tekanan darah setiap 2hari. Tapi result air gula alhamdulillah ok

Sy sblm pregnant pun mmg suka manis2. So bila pregnant ni mmg manis jela tp jaga2 jgk walaupun x gdm tp takut jgk. Sy mkn jambu batu biji & epal hijau.

Sama lahh, saya pun suka minuman yg sejuk" dan yg manis" .. kandungan sekarang dah masuk 32 minggu .. GDM on .. smpai tiap bulan kena buat BSP hehe ..

Sis. Sama lah saya. Asyik nk mnum sejuk2 and manis2. Haritu pun doc ckp , klu dlm sebulan ni berat badan naik lgi 2kg, kena minum air gula lagi 😂

saya anak 1st dulu suka manis²...now pregnant anak ke2 xnak manis² pulak...suka masam² je...buah² yg masam mmg suka sgt...sedapnya🤤😋

Same la mcm sy thun lps preggy. Asyik nk mkn coklat je n mnum air sejuk. Tp sy byk mkn buah jambu batu n mnum air delima je ☺️

Pegaga tak elok untuk ibu , berangin rasanya kata orang tua tua dulu. Minum air kosong je & jaga makan .

Me!. Sya suka makan kek kukus.. smapai lh saya buat/bake sndiri.. dan minum milo ais.. dapnyaaaaa..😂

Jgn mkn pegaga, sbb pegaga boleh kecutkan rahim, bahaya utk janin..dlm pantang x pa la mkn pegaga.