Fazieyla Faizal, Malaysia

~Keluarga Bahagia~

About Fazieyla Faizal

tumpang tanya ??
Sy baru 27minggu.. Tp dlm seminggu ni bby sllu megeras, dia mgeras tu buat sy rasa sakit n senak, trasa sakit jugak di miss v .. Tapi sakit yg xkuat hanya rasa x slesa mcm tu.. Nk tnya mommies semua,
..read
Ya normal sbb baby makin membesar
petua hlg batuk?
Klau ibu2 kena batuk2,ibu2 buat apela eahh.
Mnom madu n lemon cmpor dlm air suam. Xpon hisap strpsil n coklat hacks bg kurg ckit gtai kt kerongkong.. bnyk mnom air msk.
hyeee mommies ?
Nak tanya.. Detail scan sesuai buat masa week ke brp yer?
VIP Member
18w-24w
cucuk kacing gigi?
Klau kita cucuk kacing gigi tu kan, mmg lengan kita akn rse berat ke? lenguh2? x slesa nyaa rasa lps kena cucuk .. mmg akan rasa mcm ni ke?
Sekali je inject tetanus
VIP Member
Haah mmg lenguh sis . Saya terus demam kena yg first .
Sy hari first je lenguh , lpas tu tkde dah .. HAHAHAH . Tak tahu kebal apa tangan ni .. tak tahu lah second time mcm mana pulak ..
Mmg mcm tu sis.. sye smpai lebam dibuatnya 🤭
Cucuk kaci g gigi ni brp week
tumpang tanya ?
Normal ke kandungan 20w tp sllu sakit2 blakang ?
tumpang tanya ?
Nak tanya mommies, mcm sy dah minum air gula sekali aritu mase 12w tpi sangkut kencing manis kira x payah minum air gula ke dah? atau nanti2 ade lg minum air gula ?? 😕
Sbln pas bersalin lak bru minum lak..
Xpyh sis. Akan continue BSP
horlicks?
Boleh ke yer momy prengnant minum horlicks ..
boleh jee... Lepas brsalin pon boleh...
Boleh
Semput ?
Hye mommies.. nak tanya, ade x momies yg kena semput masa pregnant ni?? Sy semput,sesaknyaa rasa .. sy pergi klinik, kataya doc sy gastrik.. mkn obt gastrik tp ttp ade lg semput.. dh 3 4kli sy pergi k
..read
Jadi sesak nafas ka sis?klu sesak nafas..rasa susah nk nafas tu..saya penah jadi..dah sejak 23w sampai skrg dah 32w banyak kali dh jadi..mmg dr kata angin so saya mmg prepare gaviscon dalam beg
?
Mommies beli barang baby start kandungan yg ke berapa?
6month onwards
28 mnggu beli sikit2..
7bulan..
Barang barang besar semua saya beli kat baby expo. Untuk save budget sikit. Sekarang baru 27 minggu.
VIP Member
7 bulan Baru start beli