berat badan naik

Assalam. Hi mummy semua. Nk tnya ade x pengalaman berat badan naik hampir 2kg sedangkan selera makan pun xde. Nurse pun pelik bila sy ckp sy mln kurang. Makan benda manis2 lg la kurang sgt2. So nurse nk pantau berat badan tiap 2 mggu. Klu naik berlebihan jgk kena minum air gula

1 Balas

Saya pernah drop 3kg di awal kehamilan dan naik 3kg selepas 5 bulan. Memang setiap 2 minggu appointment. Selera memang takde pun, tapi naik tiba-tiba. Lepas minum air gula tu mujur takde masalah. Tapi pada saya takpe juga. Sekurangnya tahu ada masalah ke tak, lepas tu akan makin kerap ke kkia. Jadi terbiasa.