Berat badan naik banyak

Hamil anak 1st 24 week.. tp berat naik 8kg dah.. kandungan baru 6 bulan.. bulan ni je naik smpi 4kg😂.. no wonder trimester kedua suka craving manis2.. sy xde darah tggi atau gdm tp doc kata sbb berat naik byk nnti 28 week kena minum air gula lagi.. jdnya bulan ni kena kurangkan sikit makan manis2 tu risau overweight pulak..mommies semua naik berat berapa kg time pregnant? #ingintahu #firstbaby #pregnancy

15 Balas

awk maaf lari tajut..sy cuma nk tnye kalau mengandung 3 bulan ni..mmg perut xde rasa lagi ek..sbb pergi kk misi ckp perut tak ada rasa apa² lagi..sy ni risau jee takut rahim sy ada masalah untuk membesar dgn baik..misi ckp dgn scan je blh nmpn

2y ago

tulah bila scan bru rasa lega hati..tgk bby baik² sje..brapa minggu perut bru nmpk n dah rasa ketulan bby tu..

sma la anak 1st jgk...dari awal pregnant 56kg skrg 34 weeks daa 76kg...20kg naik..da minum air gula allhamdulillah xsngkut gdm..cuma sya je yg suka mkn manis2 ni hahahaha..klau xde manis2 rse x lengkap hidup ni🤣🤣🤣

2y ago

me to sis..hehe

sy pun kena kawal berat juga.. sebulan naik 2 kg lebih dan 4 kg.. sy guna cara jangan makan lepas pukul 9 mlm .. lpstu timbang berat turun 2kg lpastu next appointment berat naik sekilo je... dpt kawal berat 🤗

Awal pregnant kilo sya 65kg,msuk 27week naik 67kg,pastu msuk 32week naik 69kg skit lgi msuk 70,msuk 35week2day trus bersalin, awal naa bby mau kluar😅🤭after bersalin berat badan trun 63kg

2y ago

Tidaklh, sya makan je smua yang ada dpan mata, kecuali makanan tak sihatlh, susu pun sya kerap minum + sya amalkan vitamin igmax susu lembu, khas untuk orng mengandung, yng tak mengandung pun boleh mkan

Masa first baby naik 26.5kg .😁 Siap minum air gula tp tk sangkut GDM. Skrg Ngandung anak ke 2 masa first trimester minum air gula sangkut plA. Skrg 33 Minggu pertambhan berat 9kg.

me to sis...3mgu naik 3kg..trus doct suruh cntrol mkn takut darah tgi..smgu mau naik 0.50kg je doct ckp...tp sya craving manis2..erhh tak mkn manis sehari runsing dibuatnya haha

Saya anak first 24week juga sebulan naik 5 kg .. smlm baru minum air gula 😂 alhamdulillah takde gdm cume doc suruh kurangkan mkn coklat kurangkan nasi lebihkan lauk

Sy pulak berat xnaik2.. Mmg biasa xmnum air manis. Susu pun xmnum, Skang br sy mula mnum air mnis2 nak bg bdn naik. Hrap bulan dpn doktor puas hati.

Sama macam sy, kena control makanan yg bergula and carbo je lah, takut baby besar nanti.

sy dah 36w naik 8kg.. tak naik banyak sbb sy ada gdm. kena control makan 😅