Hai

saya dah lewat period 2 minggu , selalu period lewat 2/3 hari je , perlu ke sy buat upt ?

39 Balas

Cek saja. Sy lmbt period seminggu husbnd sy dh tersengih2. Tp sy deny pregnant. 2 minggu lps tu br buat test. Pdhal... Seminggu sblm tu siap angkat katil saiz king lg, sbb nk bersihkan kipas. Katil yg jenis berat nk mmpus. 😔Lps tu kat ofis agkt kotak berat2 lg. Then ms tulah bila sy naik ofis dh hbs kerja, tiba2 sy pening n nk muntah. then trgerak br nk cek. Rupanya dh preg dlm 5 minggu... Ms tulah risau nk mampus. So better cek awal bila period dh lmbt.

Xsure jgk sis.. Sepupu sy tiap2 bln mai period.. Sekali dia pi check.doc sbb dok berasa ada benda dlm perut.. Check2 dah 5bulan mgandung.. Kalo sis nak lg ok tgu lambat sebulan tp kena jaga mkn n jaga diri jgn buat keje lasak2

Cek la mne taw rezeky.... mcm sy lewt sehari sesaja nk cek naik 2 line trg... megigil bdn mnges tros mgkin sbb x sedia sbb ank bru 1y4m..czer plk... tp bila dfikir blik bbuge ja hti nie.. hahaaha x sabo plk nk branak😅.

2 mingu tu da lewat sgt yunk.. Sy 8 hari jw da naik 2line terang.. Test upt, klo positif n g klinik, nnty klinik bg tarikh buat buku pink..

Klu sy laa.. tkyh tgu lmbat, da check.. period lgi 3 hri, DPO10.. adan muke...😅😅😅😅.. kne check lagi...

Kalau baru2 hamil,akan ada rasa sakit bawah perut ke ye?sorryy sekadar bertanya..

4y ago

mcm sy jgk

Yupp try mana tahu ada rezeki . Saya pun lewat 5hari terus cek . Hehe

Buat je. Sy beli jenis strip kat shopee. Lmbt period je check.

hi sis,nak tnya sis dah pregnant ke?Saya pun lewat dtg bulan

Try puan... inshallah rezeki bulan ni... baby dust to all