Period dah lewat…

Period kalau ikut dah lewat 6 hari… tapi saya takut nak buat upt sebab selama nk 2 tahun kawin buat upt -ve…. Period x penah lewat sebelum2 ni… dah boleh buat ke test upt ?? #firstbaby

10 Balas

test je sis...saya pernah juga kecewa smpai mengis period lambat skli cek kecewa...ada 5 hari lambat g hospital doc kata perubahan hormon.. tp xputus asa demi dpt zuriat tiap bulan cek n ikhtiar mcm² hihi...alhamdulillah nk masuk no 2 ni pon asal lambat period pon tetap nak cek.. sy suka beli upt bnyak² lat shopee... cek pon suka² jee..hihii

Sy mcm sis.. sblm ni ada jgk camtu. beriya sgt. lama² dh redha. sy pun lewat smgu camtu.. asyik tangguh je nak cek upt, last² risau sbb dh nak proceed iui tp xperiod nk buat hsg.. cek upt positif. sy xletak harapan tinggi dh. sy redha je kalau ada rezeki tu. alhamdulillah, dh buka buku pink dh skrg. InShaaAllah ada rezeki tu sis

test je sis saya lewat 4hari period test pagi terus pekat double line..saya pon mcm sis kawin dah 3tahun baru lekat dan period xpernah lewat..masa tu perut rasa sakit senggugut mcm nk period tapi xperiod² tu yg pelik terus test Alhamdulillah skrg dah 9week.🥰

2y ago

sama mcm Sy, Masa tu dh 7 tahun kahwin baru Ada rezeki . setiap pagi rasa cm senggugut, tunggu period tp x dtg².. check upt, Alhamdulillah +ve.. Dan sekarang tgh pantang 23 Hari . moga Ada rezeki awk jugak 😍

test je upt 🤗 samada ada atau tak ada , positive saja 🤗 insha'Allah dipermudahkan urusan sis. kalau double line samar / terlalu samar, boleh try upt next 1 or 2 week ya 🤗 tapi kalau dah samar tu positive 🤗 check semula tu untuk confirmkan betul²

2y ago

moga dipermudahkan urusan 🤗 harap adalah rezeki kalini . ada penyeri bila ada baby, keluarga bertambah manis 🤗

Saya sblum period pun dah dpt upt positive sis… rasanya sis punya akan terang line dah kalau positive upt sbab dah nak 1w delay.. try je no harm… kalau pregnant blh jaga elok2

2y ago

Takpe slagi period x mai slagi tu ade harapan.. mungkin ovulate lambat cycle ni.. 🥰

Test je sis.. saya dah 3 tahun lebih kawin.. dah berbelas2 kali cek-ve tp Alhamdulillah sekarang dah 3 buln

2y ago

Aamiiin

xpe sis cuba cek dlu inshaallah mana tahu rezeki Allah.. yakin kan diri kuat kan hati.. doa yg baik² inshaallah

2y ago

yaka.. inshaallah ade rezeki tu aamiin

saya 1 bulan tk period brulang kali check upt..alhamdulillah positif dh

2y ago

sebelum tu ada test negetive tak? syg dah 10 hari delay still negetive..

chek je xsalah pun chek sbb dh lewat period ... doa baik2 je

2y ago

okay baik sis.. tq

Semoga ade rezeki awk nanti

2y ago

Amin insya Allah mudah2an..