berkongsi pndangan n pndapt....

salam..btul ke bedung mcm ni tk blh guna...kwn sy ckp nurse tk bg....sbb pendek...sy beli kt shopee...ramai feedbck sy bce ckp blh guna bedung mcm ni....tp kwn sy ckp..tk boleh guna...nti kt spital kne mrah...klo x blh sy beli bru aje nti..yg ni sy dh ad 12helai.....kongsi ilmu plz...first baby....

berkongsi pndangan n pndapt....
33 Balas

Rasanya nurse takkan marah. Cumanya kalau kecik macam rugi la sekejap je pakai. Saya beli muslin napkin terus. Besar dan material pun sejuk. Boleh pakai lama😄

4y ago

itula....klo nurse tk mrah ok la tu...sy beli yg smua saiz beso....tp jnis mcm ni jugak la smua....sbb comel3...n kain die pun slesa...

Sya pun ada beli macam ni juga kat online shoppe.. Macam mana kalau tak boleh guna ya risau jugak. Nak beli kat kedai dh tak larat mau jalan jauh dh 37minggu..

4y ago

btul la..lgioun skrg pkp...nk g kdai baby..dirog kbygkanye tk bg masuk kedai..kite ckp aje nk ape..nti diorg pilhkn...sy sndiri tk lrat dah...tp td smua komen2 ckp boleh guna...

Boleh gune sis..cuma xleh gune ms kita sdg warded..klu dh dischrge wad blh je gune..sbb bila ada dkt ward kena guna bedung yg hsptl sediakan..😅😅✌

4y ago

Blh gune..jgn risau2 mikir lg ea... Nti ms admit brsalin bwk la ..nti nk dischrge blh bedungkn bby supaya xsejuk..sy pn dlu ada juge yg ni... Biras sy bg..adik.ipa husben bg hadiah..dgn sy ada juge bli sndri...satu yg jnis ni..satu lg jnis yg lampin bsr ada gmbar2 tu.. tu pn bli dkt shopee murah harganya leh bli byk ms ada sale..hehe..mg d pmudahkn segala urusan sis brsalin nti ea..Allahuma aamiin..abaikn kata2 mmbr sis tu k..t8 care 😉✌

Okay je sis. Saya pun beli kt shopee besaq 75cm x 75 cm. Nurse minta okay je muat anak saya 😅 lg lah bersalin jam 4.30am. Sejuk gk pg tu lepas hujan.

4y ago

Saya anak first juga, alhamdulillah semua baikbaik aja. Saya pun beli shopee je. Tuu pun beli sesikit sebelum bersalin kan nak beli skali semua tkmmpulah 😂 semoga dipermudahkan segala urusan sis untuk bersalin 😉.

sy beli ni jgk tgk mcm kecik je..sy beli tambah yg len..yg besar pulak..tp bwk gi hosp nnt yg besar tu jela kot..ni pakai kt uma jela..

4y ago

btul la...sy pun nti nk beli jugak yg lain 2helai ke..utk spital je..

Size kcik ssuai utk baby kcik.. Maybe maybe sis dorag lebih suka size yg besar mcm hospital.. Nk bedung baby lebih kemas dan padat

4y ago

itula....sy beli bedung ni 3pack..so 1pack kn ad 4...so ad 12helai...kwn sy dtg uma..nk tgk brg2 baby sy beli...die ckp bedung ni tkley pakai..nti misi mrah...sy diam ajela...die suruh beli yg lain...dlm ati sy...rata2 komen kt fb blh je pakai jnis ni..murah,n sesuai utk baby....ap yg tk kne nye smpai misi nk mrah dlm ati...sy diam aje die ckp gitu.

Sy pakai ni je. Tak de masalah. Nurse pon tak cakap apa. Dah beli pakai je. Jangan membazir Kan 😁

yg ni kecik sikit,sy beli yg besar satu pcs rm19 at shopee..smpai mmng besar,bleh pakai lama.

Rsanyaa boleh je pakai camni kat hospital. Tapi saya beli yg jenis bedung kain napkin tu jee.

4y ago

Aha yg jual macamni berlambak sis. Nak cari bedung napkin tu payah sikit. Saya haritu pon beli kat shopee, tu pon lambat postage. Sebab pkp kan susah sikit.

Sy guna je sis msa dkt ward .. doktor n nurse siap ckp cantik and tanya mane beli 😂😂

4y ago

kan comel2 je..suai utk baby yg lahir comel3 je...sy beli yg gmbor landak tu byk😂😂sbb comel...lgipun sy tgk kain die selsa,sejuk....tu yg sy beli lgi...kwn sy dok bebel tkblh pakai yg ni nti misi mrah.