sekadar ingin meluahkan

sy baru 5 hari bersalin..sy dh x ada mak..terPAKSE pntg dgn mertua..tp 2 lah..buat sy lg stress..bby kne ruam bnyk dekat badan..leher..dia ckp biase lah 2..tp klau tgk dia pkai kn bedung pun..ketat sngt..rumah dh lah panas gile..memg dia x bg ank sy kipas sikit pun..berpeluh2 kepala bby..kdg2 sy curi2 kipas kn pun kne mrh..kdg sy bedung x kuat pun kne marah..ckp sy segaje x bedung kuat..kdg sy nk pngil suami mintak tolg pun dia ckp jgn pngil2 selalu..sbb nti tkut suami sy penat..ni bby msok scn sbb kuning pun dia x bg sy pg tgk ank..eee..rse mcm nk pntg sendri je..😭😭

8 Balas

parents sy da cerai. mak sy bukan duk sini (oversea). mak mertua ada offer kn diri nak jaga sy masa berpantang nanti tp sy tetap dgn keputusan sy sndiri wlupun suami da pujuk byk kali. x pa la sy berpantang sndiri.. stay rumah belah ayah sy dgn adik beradik sekali.. sbb sy tak nak serabut fikiran sy. utamakan ikut keselesaan kite. sis cuba berbincang balik dgn suami. kasian baby dlm keadaan cm tu.

9mo ago

suami suruh sabar..owg tua memg mcm 2 dia ckp

Alahai kesian awk.. mesti taktahu akan jd macamtu kan.. rumah parents awk siapa je yg duduk? Balik la duduk rumah parents dan urus anak sendiri. Kesiannya sy dgr baby kena macamtu.. cakap je dekat mertua dah upah tukang urut dekat kg so kena balik kg sekejap. Dah dapat balik kg awk duduk je sana sampai recover ya.. 😢❤️

9mo ago

sy ada ayh je..mak dh x ada..ni pun ptg dgn mil..ank nagis pun mil buat x dgr je..😭

Kalau boleh pantang sendiri pantang la sendiri sis.. bincang dgn suami Benda boleh bincang, buat apa nak tahan je.. hak sis.. sy dengar bedung ketat dgn cuaca panas, pastu xbagi kipas tu sy desing telinga.. Kalau bany selalu ruam masa pantang tu normal awal² . Sis buat la keputusan

9mo ago

betol 2 sis..dia pk petua owg dulu2 je yg betol..

Lebih baik berpantang sendiri aje awk.. Kesian sgt kt baby tu.. Baby discharge nnt terus balik rumah sendiri. Brg2 yg ada kt rumah mentua tu suruh suami bwk balik. Tegas sikit awk, tu ank awk. Ada sakit apa2, awk yg susah. Bukan mak mentua awk. Dia ape kesahhhh

9mo ago

Bincang dgn suami elok2. Menangislah depan dia, biar dia tahu isi hati awk. Yakinkan suami yg awk boleh jaga sendiri ank awk. Awk lebih kenal suami awk.. Pujuklah elok2.. Yg penting jgn burukkan mak mentua depan suami, nnt dia jd panas plk dgn awk.. Sedih sangat rasanya baby awk tu dh mcm kena dera. Carilah apa2 alasan sekali pun... 😭😭😭

awak sy pn da xad mak..mertua sy jauh..sy pantang sendiri je..sy lagi pa czer..semua suami yg urusan kn sampai dy abis cuti..lepas dy kerja sy uruskan sendiri semua

9mo ago

sy pun pk mcm nk pntg sndri

Allahu siannye bb..musim cam ni xbg kipas dgn bedung lg.sis cume ckp kt mil misi n doc xbg ank panas camtu..karang klau dah meruap badan bb jd demam pulak

9mo ago

suami dh ckp..tp mil ckp biase lah budak kne ruam..😭

kalau macamtu pantang rumah sendiri jela sis kita berpantang taknak stress nak tumpukan pada baby lagi.. kesian pada baby juga kalau dh smpai mcmtu..

9mo ago

memg rse nk pntg sndri je ni

baik awk slow talk ngn hubby, ckp laa awk stress, nk blek pntg sndry...