blood glucose meter

Mommies yg gdm..bleh bg pendapat tak sy nk beli blood glucose meter ni kt shopee sbb xlrat nk ulang alik klinik buat bsp.. tp doc ckp kne beli yg bleh simpan memory previous result..ade mommy yg pnah try beli kt shopee yg mcm ni tak? Ok ke? Atau better beli kt farmasi?

blood glucose meter
31 Balas

Saya beli kat farmasi jenama Accu Check. Ada memori dan siap sekali semua lengkap set hanya RM70 shj. Beli farmasi lg selamat dan mudah walau hrga mahal sikit dari kat shopee sbb kalau jarum atau set yg lainnya habis, tinggal tunjuk kat farmasi tu ja. Pekerja farmasi akan tlg buat semua sekali termasuk pemasangan cip, bateri dan sebagainya. Kalau rosak sikit pun dorg boleh tlg tgokkn dan tlg baiki.

Saya beli brand nie dkt farmasi, harga asal rm99 tapi masa beli Dye bgi rm85.. Siap ade memori.. Better cri dkt farmasi sis, senang nak cari test strip bile nk pakai.. Mcm akak sye dlu Dye beli dkt shoppe thn brand ape thn, bile test strip dh abes kemain ssah nk cri dkt farmasi luar 😑,last Dye beli baru je sbb nm tnggu order dkt shoppe lmbt sampai

5y ago

Sama sya guna yg ni.. Sennag

Hai, sy beli yg dekat shoppe juga sbb murah klau banding dgn kat luar.. Tapi time sy aritu xde doc suruh bli yg boleh simpan result.. So sy pkai beli je aslkan blh guna.. Cuma utk first time nak buat sndri tu kne bawak dlu g klinik time bsp sbb nak tgk tele tak dengan ygkk punya... Klau tele, so blh la guna... Sy pn xlarat nka ulang alik sbb kerja

5y ago

Tu la..mse mule2 nurse n doc mcm xbg jgak buat kt rumah..sbb area kami pnah ade case patient n bby meninggal psl case gdm so thats why doc mcm xbrape nk bf test sndiri kt rumah..tp doc bg gak kelonggaran sbb sy ckp penat nk ulang alik n nl urus ank2 yg lain lg..tp die ckp die nk glucometer yg ade memory..

Saya beli di klinik kk under persatuan diebetik. Kalau klinik kt bandar utama mgkin ada jual. Jenama freestyle optium neo keluaran abbot laboratories m sdn bhd. Harga rm50 termasuk strip n jarum. Setakat ni sy dh guna utk check bsp sejak kandungan 13w hingga 26w. Strip tu dah nak abes, kena beli sendiri.

Beli yg jenama biasa org pakai, accu check, contour bayer (sy pakai yg ni), abbot, one touch, etc. Jgn beli yg from china punya kang x paham lak sume tulisan in chinese, and make sure unit reading tu standard malaysian pakai, Mmol.. lazada/shopee okay je mane2..

Saya jg sangkut gdm masa 13weeks, bsp 2minggu sekali, haha. Saya ke pharmacy beli brand Accu-chek instant 1 paket ad 1 mesin, 1pen lancet, 10pcs strip, 10jarum. Hrga promo RM59.90, garansi 1 tahun. Strip refillnya yg agak mahal. 25pcs strip rm39.

Saya beli kat farmasi, jenama One Touch Rm 60 free test strip 1 kotak dlm 25 strip. Mmg complete set la dia bagi. Siap free towel lagi dgn bag. Berbaloi la juga. Tp xde la yg boleh tgk previous history tu hehe. Doc kat klinik saya mcm okay je.

5y ago

Iye sy pn pkai one touch..xbeli pn kakak sy bg die punye..tp strip & jarum kne beli bru la sbb die punye da hbis 😂

BG sya elok beli di farmasi.. Sbb senang klu rosak dn nk beli brg2 dia.. Conth brg2 jarum&test strip tu.. Klu di shoope klu rosak Ke Brg2 hbs xberbaloi.. Sya beli time pregnt ank. Ke 3 sampi skrg prgnt ank ke4 bolh guna..

Sy beli dekat farmasi.. Nak beli dekat shopee sebab lg murah kan.. Tp ramai yg bg pendapat beli kt farmasi sebab kalau jarun habis nnti senang nak beli.. Kalau kt shopee nnti takut jenis jarum tu x sama..

Baik beli kat farmasi... Kalau strip habis tahu dah mana nak beli... Kadang beli online cepat rosak.... Macam mesin tekanan darah la... Geram pulak hati ni.... Baik beli dekat farmasi je....