guna skincare effek ke pd baby

hi , sy nk tny btul ke ad certain org bgtau utk ibu mgandung x blh pkai skincare yg ad chemical contoh mcm skincare kt kdai jamu , sbb blh efek kt bby .. ad sp2 blh tlg explain x .. sy jd takut nk pkai ap2 skincare kt muke .. #ingintahu

3 Balas

betul puan, kalau boleh berhenti la pakai skincare kedai jamu. beli dari farmasi ke guardian watson ke dijamin selamat. chemical x bermakna x boleh pakai. air kosong pun dikira chemical jugak. yg penting pilih skincare yg mesra kehamilan

2y ago

nah cuba puan rujuk link ni senarai bahan yg preggy mummy patut elakkan dlm skincare. lupa sy nk letak hari tu https://www.fiezasani.xyz/2021/09/Penjagaan-Kulit-Muka-Semasa-Hamil-Dan-Bahan-Skincare-Yang-Perlu-Di-Elak.html?m=1

kena tengok ingredient produk. Search je kat laman web KKM tentang kandungan produk kosmetik , keluarlah artikel pasal bahan2 terlarang tu.

sy pkai nurfella beauty..bhya x,kndungan 5weeks