berkongsi pndangan n pndapt....

salam..btul ke bedung mcm ni tk blh guna...kwn sy ckp nurse tk bg....sbb pendek...sy beli kt shopee...ramai feedbck sy bce ckp blh guna bedung mcm ni....tp kwn sy ckp..tk boleh guna...nti kt spital kne mrah...klo x blh sy beli bru aje nti..yg ni sy dh ad 12helai.....kongsi ilmu plz...first baby....

berkongsi pndangan n pndapt....
33 Balas

Xde la nurse nak marah..anak kamu bukan ank diorg...terpulang pada ibu nak pakaikan ank tu mcm mna..jgn ikut ckp org sgt..kat labour room tu..kalau kita xde kelengkapan pun nurse akan bg pinjam juga..bg Pampers smua...kwn kamu je yg Beria tu..😂🤣😂..bedung pakai kain batik pun boleh..ikut kemampuan.

Untung dpt bedung lawa2 mcm ni..sy bedung anak sy pakai napkin je..hehehe..sbb pk x pakai lama..masa dkt hosp tu pkai bedung hosp je..tp ramai sy tgk baby pkai bedung mcm ni..nurse x mrh pun..elok je dorang bedung baby pkai ni kalau parents dah bekalkan bedung..jimat bedung hosp..😅😁

4y ago

😂 betul2. Kite beli yg mana mampu je. Anak2 ni cpt membesar. Pakai nanti kejap je. Last2 kain tu mereput je.. Anak 1st mmg mcm2 kita nak beli..masuk nombor 2 3 nnt pakai mana ada je..mcm sy.. anak nombor 2 ni pakai je abg dia punye wlaupun die girl..kdg2 kesian jugak..hehehe..tp bile throwback balik pengalaman masa abg dia tu..so mcm xpe lar..tunggu lar baby besar sikit lagi. Tak lama je pun lagi..pejam celik besar dah dia..

SeteLah bace komen2, nampak saNgat kawan awk tu yg beriA.. Patut awk cakap kat dy, "la yeke xleh.. Ape kate ko belikan utk aku? " 😂 kecik punyer hal, patut sokong la kawan yg 1st time nak dapat baby.. Lgpun, Bukan nk balut mcm balut popia ..bedung baby jer pun.. Kui3... Sekian..

4y ago

itula..die dh ad anak 3....tiap kali die beranak...mmgbdie akan belikan yg baru2 smua utk anak die...die bduit...kite ni bru nk ad baby....srbe smua yg kite beli salah😂😂😂

Lucunya..xde masa misi hosp nk marah. Apa hak dia nk arah ibu beli itu ini kt ank? Sy pkai je bedung bby dlu pkai jenis ni jugak. Cun je bedung xde lebih² kain. Ni size 100x120 ok lg...sy ada 200x250, pun xbwk aih pi hosp. Kwn hg tu jeles kot🙄😅

4y ago

itula...rata2 kwn fb smua ckp blh..dlm group Ni pun mjoriti smua ckp boleh...asalkan beso..selesa kire ok la kan....kwn sy tu die bduit..jd brg2 anak die smua branded..bile kite beli murah mcm ni kt shopee..die ckp yg sy beli ni tkley pakai..nti misi mrah..die ckp rugi je bli mcm ni..kcik ati gak...sdgkan sy mse beli tgk juga kt fb n dlm group ni blh je pakai bedung jnis ni...die suruh kite beli yg mcm die yg mahal2 bjnma...awk bduit lain la jugak...kite ni klo blh smua nk baru n mahal utk anak2..tp kne la ikut bajet jugak kan...die dtg uma.sy nk tgk brg3 baby sy beli..die sindir3 n ckp ni tkley itu tkley..serabut jugak...last2 sy ckp an dei..tkpela..nti sy gunting kain batik aje klo smua tkley....

boleh je sis. sebenarnya ada dua saiz. tak silap 85x85 dgn 140x140. saya beli saiz 140 alhamdulillah baby muat je. kalau dah tak muat bedung, boleh jadikan sebagai selimut. cantik dan comel warnanya kan. beli kat shopee lagi murah dari beli direct kt kedai baby

4y ago

btul kte awk...sy tgk bedung ni beso...tp kwn sy ckp kcik..tk kn lh baby newborn beso die smpai 10kg....die smua ape sy beli smua tk blh pakai...pdhhal sblm beli kite dh siap tnye an sellr tu...

Sy pn bli mcmni.. Xdela kck sgt pn.. Just nice. Lgpn kt hosp nt kkdg pihak hosp xguna pn diaorg guna yg hosp pnya je.. Msa nk blk Bru guna sndr pnya... Lgpn InshaAllah bedung tu bole guna sis. Mgkn Kwan sis tu xthu measurements size yg sbnr. No worries ya

4y ago

waa..tme ksh ye sudi reply Komen sy...tu la..lega ati bile bedung jnis ni blh dgunkan..kwn sy tu jnis yg berclass sikit..jd anak2 die smua die belikan yg mahal2 n jenama..bile kite ni yg guna biasa3 cap shopee...ad je tk kene...smua die suruh sy beli bru..dgr ckp die..blh jd mati pupus kite..awk bduit..kite ni kurang sikit...jd baik beli yg berbaloi...jnji smpurna utk anak2 dh la.

Boleh je pakai...cuma kalau saiz yang kecil tu susah sikit la kita nak bedung baby kalau baby tu besar sikit..untuk kat hospital sy sediakan 1 bedung yang ada topi terus..senang nurse nak pakaikan kat anak lepas baby keluar

4y ago

Sama2...selamat hari raya😊

Ok je la sis, xde masalah pun rasanya, baby saya, saya bekalkan bedung cm ni la masa kat hosp, nurse pakaikan elok je, xde tegur pape.. bby sy x pakai pun bedung hosp

4y ago

ea..mekaceh sis komen..lega ati..jd sy tk.plu beli bru agi...klo yg ni blh pakai...sbb sy rse bedung ni beso juga...n kain die oun lmbut.

Xpayahla ambik port sgt kwn ckp tu..mgkin time Dy bersalin Dy dpt nurse cerewet sikit cam Dy..tu yg Dy Kene mrh beli bedung camtu..huhuhu..anggap camtu je lah sis

4y ago

Xyahla pikekan ape org ckp..buang negative..ambik yg positif..Selamat hari raya jugak ye..

TERIMA KASIH SEMUA YG KOMEN.....ALHAMDULILLAH SY AD KAWAN2 YG BAIK N SUDI KONGSI ILMU DGN SY....SEMOGA URUSAN KITE SMUA DIPERMUDAHKAN ALLAH...AAMIINN...