Salam ye sy dah 6 bulan khawin tak preggnant entah apa masalah period tk teratur lpas khawin dan tk

Salam ye sy dah 6 bulan khawin tak preggnant entah apa masalah period tk teratur lpas khawin dan tk datang dari bulan lepas entah apa masalahnya sabar je la

30 Balas

awal lg tu sis. setiap org rezeki dia beza² mcm sy lps 8 bulan kawin baru lekat tapi best friend sy baru kahwin bunting pelamin. kalau dah masuk setahun masih belum lekat sis boleh jumpa doktor tuk buat pemeriksaan kesuburan tapi bukan sis dorg jer tau cik suami pun kena periksa sekali. sbb kalau bab ank ni slalu ppuan yg d salahkan walhal ank x kan jadi kalau xda pasangan.

saya 2tahun kawin ni baru merasa...saya dulupon period x teratur,kalau jumpa doktor,dortok akan bagi ubat pelawas period..kalau macam saya doktor sarankan saya turun berat badan sbb saya gemok dan disebabkan hormon period jadi x teratur,selepas turunkan badan baru lah period teratur dan mengandung

chill sis. ada sebab Allah belum kasi rezeki tu. honeymoon puas². nanti dah dikurnia rezeki anak, takde masa pulak dengan suami. stress pasal anak pulak. lepas kawen selalunya hormon akan berubah. after 2yrs if belum rezeki anak check lah doctor suami isteri ye. ☺️🫰

Period x teratur try pakai opk. Senang sikit nak aim waktu subur. Sebelum ovulasi dlm seminggu kena rajinlah bersama suami selang sehari ke sampai lepas ovulasi. Try tengok lekat tak. Lagi satu, jgn stress sgnt sbb makin stress makin menjejaskan hormon dan susah lekat.

Awak, nak gitau period saya pun tak teratur dan tak pernah teratur. Tapi tulah rezeki tuhan bagi. Mengandung jugak. Kami laki bini kawin memang dah redho. Awak percaya je dgn tuhan punya percaturan ok. Jangan stress. Enjoyyy ~

cuba untuk scan cek rahim ok ke x.. sebab saye pun dulu macam ni juga haid x teratur sekali cek.. rahim macam ada bintik2 & banyak sel telur yang xmatang tertumpuk dalam rahim.. alhamdulillah skrang saye dah ada baby

sis masih awal lgi jgn risau ada rezeki tu insyaallah...sya dh nikah setaun 9 bulan lebih tapi masih belum ada rezeki...insyaallah stu hari nanti Allah akn izinkn kita jadi ibu AMIN ALLAHHUMMA AMIN...☺️☺️

Rilek je, chill2. Nikmati je dulu perkahwinan tu byk lagi bende boleh nikmati. Sye setahun lepas kawin bru lekat, tupon rse tk puas lagi. Alhamdulillah rezeki tu inshallah akan dtg pd waktu yg tepat

mungkin jgn fikir sgt pasal anak. jgn stress. cukupkan rehat. sy asyik fikir pasal nk mengandung je. pastu period lewat sebulan. lepas next period, alhamdulillah mengandung

2y ago

yess betul tu. pantang lewat je check. pastu bile 1 line, kecewa sedih. tak sedar tengah stress. last last hmm malas dh fikir bukan give up / menyerah.. tiba² mual² tapi x fikir pun sbb pregnant. lps seminggu baru terfikir nak cek upt. alhamdulillah lekat

saya lepas kawin sekali je period. lepastu 4 bulan tak period. tup² pregnant. sis kena jaga pemakanan dan control emosi. jangan cepat stress. inshaa Allah, ada rezeki juga tu nti