breast

Hi mommies.. jgn kecam ye. Sy nak tanya.. sebelum khawin mmg breast sy kecik. Now dah preggy pun saiz sama.. selalunya breast akan membesar kan? Nanti cukup supply utk baby ke?

2 Balas

Breast kecik ke besar bukan penentu untuk susu badan jadi banyak atau sikit so mommy jangan risau.. hisapan kerap drp baby tu nanti yang akan increasekan supply susu. Badan mommy akan hasilkan susu ikut demand baby lepas bersalin nanti. . Boleh jugak join group happy breastfeeding malaysia. Support group untuk ibu menyusu. Boleh search tips² ibu yang berjaya susukan anak sehingga 2 tahun. Belum bersalin pon boleh gali ilmu. 😊

Lepas bersalin nanti breast akan berubah sbb nak simpan susu. InsyaAllah susu akan cukup ikut demand baby. Yg penting mind set ibu agar susu cukup untuk baby.