Nak tye ye saya ni berat dlu 59 so lepas khawin 66 berat asal 46 so adakah faktor naik berat badan

Nak tye ye saya ni berat dlu 59 so lepas khawin 66 berat asal 46 so adakah faktor naik berat badan period tk keluar ... Tye je ( ◜‿◝ )♡

6 Balas

Kadang kadang bila di awal perkahwinan ni, hormone perempuan akan berubah sikit. 😅 Tapi kalau period Puan sebelum kahwin normal datang setiap bulan, lepas kahwin jadi lambat, puan boleh check pregnancy test. Macam saya, sebelum kahwin pun period takteratur, lepas kahwin lagi takdatang datang. 🥲 Puan doakan saya juga yaa.

Hormone sis… cuba jaga pemakanan sis.. saya masa bujang 51kg tinggi saya 164cm. Pastu lepas kawin static 48kg-51kg je. Dah 2 tahun dah kawin. Tp saya mmg jaga makan sngat la. Cuma period saya mmg dari bujang pun dah tingtong 2-3 bulan skali smpai skrng. Tp Alhamdullilah masi blh pregnant natural

Takde masalah sis. Saya pun sama masa bujang 40kg bfr kahwin 50kg, dah kahwin 58kg. Bila pregnant pulak turun 52kg 😂 period saya sentiasa teratur on time sejak kahwin. Maybe sebab tak stresss

Hi banyak faktor menyebabkan berat naik. Hormon, kurang tidur, stress, makan lewat atau tidak seimbang, kurang exercise pun boleh jadi. Kalau period tak teratur tu sebab kan hormon juga.

maybe hormon

boleh jadi begitu

6mo ago

I am not not going anywhere anywhere else 434 4 434 4 org nak 911120065069 0 I have a 4 years of of Kuala Lumpur City of Milan