Jealous

Salam semua, sy pregnant 26weeks. Masalah sy sekarang ny sy sering rasa cemburu dgn ank buah suami sy sendiri, padahal ank buah suami sy baru umur 3tahun ( girl ) ??‍♀️ sy rasa tak suka bila suami kena cium2 dgn ank buah dia, tak suka bila suami bwk ank buah dia naik motor g sana g sini. Sy rasa cemburu, rasa mcm suami lebihkan ank buah dia dari sy sampai kadang2 sy masuk bilik sy akn menangis, sy sedih teramat, hati ny sakit sgt2. Taktau la perasaan apa ny, mungkin disebabkan pembawakkan ya mumy semua? Sy tak suka bila perasaan mcm ny ada, sy da cuba kawal tp tak boleh. Ank buah suami sy bila nak dtg dkt dgn suami sy, sy akn halang sy peluk suami sy cepat2 ?

17 Balas

sama situasi kite.lg tu ank buah dia yg pertama.rasa geram je kt budak tu.padahal ank buah sy sndiri sebaya x pun rasa cemburu mcm tu.n husband pun jenis mnja kn bdk tu sgt.siap dukung,main kejar2,bwk jln naik moto naik kereta g taman mngalahkan ayh bdk tu sndiri.kdg dlm group wsap family pun duk tnye bdk tu buat apa bagai..dlm hti ckp jgn ank sndiri buat x lyn dh.mmg aku hempuk je nt haha.tp kdg positif kn diri balik dia mmg ske bdk,hope nt dia lyn ank sndiri cmtu jgk,n bdk tu mmg darah dging dia n boleh jd wali pun.sabar je..nnt ada ank sndiri ok la tu.hehe

Mmng kna bnyk istigfar sis.. Sya pn mcm tu.. Tp bkn jeles dgn anak buah plak.. Tp jeles dgn rakan skeja suami.. Padahal sblm ni x apa² pn perasan sblm mngandng... Tp masa mngdng ni mcm² plak perasaan timbul org tua bilang pembawaan budak hihii...kdng ttnya dgn diri sndri.. Knpalah ble ada perasaan mcm ni.. Hihii

Sa pun kdng, pndi cemburu gk dgn suami sa, Law husbn sa, kna bwa kwn p main bola rasa sdi sgt, sbb sa bru prtma kli mgndung, jd prlu prihatin suami, Pa lg, kmi brdua sja d rumh, kwn pun cuma husbd xda org lain, kdng husbn p krja, slalu menunggu kepulangan suami...asik tgo jam sja😂😂

5y ago

Eya kita fikir positif sja...biasa la tu..pembawaan wktu mgndung..

Alhamdulillah rupanya ada jugak yang mengalaminya. Ingat saya sorang je. Cemburu dengan suami bila dia layan orang lain lebih sikit even family mertua sendiri. Tak tau kenapa terasa sakit sangat hati ni bila dia layan orang lain. Masuk bilik nangiss huaaa

5y ago

Ada geng la sy, sy pun ingat sy sorg jea ada perasaan mcm ny 🤣 sama2 la kita bertabah ya sis.

Saya pun pernah rasa cmni sbelum taw pregnant 😂 sbelum2 tu xpernah nak jeles. Sebab taw suami mmg rapat dgn anak2 sedara dia yg sebaya2 saya je.. Memang emosi ibu mengandung tak dapat dijangka😅

Awk comel sgt.. pembawakan tu sbnarnya.. cube bgthu suami keadaan tu.. yg awk x slesa. Mgkn dia blh kurangkan or jauhkan diri sikit.. bg mnjga hati n perasaan awk..

wsalam sis.. 😂 I think this is global problem ...hahah sy pun jelouse mcm sis jgk.. n rs sgt2 menyampah.. ank sedare suami tu girl 5tahun je pun.. aduhai

5y ago

kalau girl tu dtg... sy abai je diorg dua org nk bgurau ke bmain ke pe.. huhuhu.. kita mmg dh kalah pun.. bio je la.. sakit hati tu mmg la.. tp yelah.. nk buat cemana..

saya pun mcm tu gak ..padahal.anak buah baby sgt lg . siap sy warning kt anak buah sy tu . hg ade 4 bulan je lg nk manja2 . pasni xdak dh . hehehe .

5y ago

Haha sama la sis, sy pun warning. Dia ada 3bulan jea lg nak bermanja2 dgn suami sy 🤣

Insya Allah, tu semua emosi time preggy jer tu...6t dh bersalin hrap dh x de la ye feeling mcm tu...🙂

kena istighfar banyak kali, ingat Tuhan selalu,buang perasaan macam tu. kesian kat budak tu

5y ago

Thanks sis ingatkan sy. Huhu sy pun taktau la knp dan mengapa. Sebelum2 ny elok jea tiber pulak sejak kebelakangan ny perasaan tu membuak2 jdnya 😞