Stress degn suami

Slm semua..sy just nk share kish sy..sy dh kawin 2 thun..masa awl2 kawin kami bahagia,suami baik sgt..tp bila dh mask 2 thun suami mcm berubh..suami bru dpt kerja yg stabil setelh 1thun xkerja sbb covid..skrg ni bila suami kerja selalu ckp ot tp pergi lepk dgn kwn..blik kerja aja terus futsal..bg dia kwn2 adalah segala2 nya..sy sedih suami dh xmcm dulu…suami pun dh byk berbohong..ckp xmerokok tp merokok siap kwn beli kn lagi rokok..sy rasa kecewa sgt2 degn suami…sy rasa hati sy hampa dn kosong…sy blh saja cerita dekt fmly sy fasal suami sy tp sy xsanggup kerana bg fmly sy suami sy la org paling ber tanggungjwb…sy xnk nty diorg sedih bila thu hal ni..sy sellu puji suami bila bork dgn fmly..skrg ni sy rasa xthn sgt2 degn peragai suami..rasa nk lari saja…sy buntu…pikir nk berpisah tp fikir ank juga…sy selalu menagis bila kenang nasib sy..ad suami lebh kn kwn pula…🥲😆

2 Balas

kadang kite punye pilihan..jika hambar x seperti dlu mesti ada sbb..hidup rumahtangga mmg xkan berterusan manis.. msg2 manusia.klau x bincang x tau.semua org x same..ada suami y pendam..klu sudut positif dia xnak bebankan wife..sudut negatif dia rase bosan.kite org sebumbung dgn dieorang x mcm kwn2.klau blh bincang lh baik2..tye n bgtau ape y awk rase..klu xleh berdepan just wassap.mgkin jgk kite blh indahkan rumahtangga kite dgn perkara baru..penampilan baru bg tarik suami blk..manje tp jgn sampai merimaskan die..balik keja tye ape y die rase arini..kt opis blh antar wassap..kate2 manje.insyaAllah x selamanye surut .sampai Mase kaum lelaki akan matang dgn ambik mase.bile dtg tanggungjawab segalanye berubah.sy jg x lari Dari semua tu..sampai ank kedua sy pendam..y sakitnye sy..hubungan makin jd hambar..fikiran kite mcm2 Ade..rase x d sayangi..of coz rse nk berpisah..tp sabar..Ade jln..bile d luahkan baru suami phm.skarang dah nk masuk 13 tahun bersama.. ape2 pn komunikasi y penting..n kite xleh harapkan kebahagiaan tu berpanjangan tp kite harapkan hubungan kite utuh dgn fhm antara satu sama lain n terima kekurangan masing2.. insyaAllah

bterus terang je ngn suami.. bgtw ape yg sis ske n ape yg sis x ske.. tetapkn weekend hri utk kluarga.. peg la jln2 ke klua mkn ke.. memg kdg2 ble da sbuk dgn keje/bende lain, kte akan lpe nk 'spark' kn hubungn kte.. kne pndai bahagi mse..