Izzati Mat, Malaysia

Preggers

About Izzati Mat

Carpal Turnel?
Oh sakitnya tapak tangan ni... 😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣
Jumpa Dr sis, jangan delay. Boleh rawat secepat mungkin
Perut mengeras
Hai mommy2 semua.. Sy baru 23week. Semalam saya nak tidur tapi terkejut tiba2 ada belalang daun masuk bilik. Terus perut mengeras. Bila usap2 okay je smlm. Tapi pagi ni smpai tengah hari die berulan
..read
Kalau rasa was2 boleh pergi cek tgk .. Sbb bby kt dlm kita tak tau .. Just ckp je perut mengeras dari pkol brapa hingga pkol brapa
Sapu Minyak Angin cap kapak/cap Lang
Hai3. mommy2 sume... saya rasa kembung perut sgt3... ada tips tak.nk bagi kuramg rs tension ni. Badan rasa stress sangat tak tahu kenapa. Lepas tu blh tak kalau saya sapu Minyak angin kt baby bump?
..read
Try beli vicks inhaler, yg biasa guna utk selesema tu segar sikit rasa.. angin pn keluar. klu minyak, sy kena buh minyak mestika je serasi. Tapi agak panas.
Boleh sapu minyak angin.. Dont worry...👌 What happens on your skin wont affect the baby.. 😊
PENGALAMAN
Hai semua. Siapa dalam app ni. ada pengalaman. nak beranak dan drive pergi hospital seorang diri dgn bwk beg pastu park keta sendiri. Boleh ke pergi hospital sorang diri. Mana tau kan.... Hospital ter
..read
Kalau hospital gov, xda mslh sis pg sorg2. Sbb dkt labor room pn mmg sis akan sorg diri. Melainkan hospital tu father friendly. Baru husband boleh masuk. Masa d wad nanti pn sis akan sendiri dengan si
..more
Ubat keputihan
Siapa pernah kena keputihan ketika hamil. dan Doktor swap dlm n bukak laluan guna mucung itik? lps tu doktor bgi ubat keputihan suruh masukkn dlm vagina ketika hamil? risiko tak keguguran? tkt pulak n
..read
VIP Member
Ok je. Nnt keputihan keluar sendiri tp dh jd mcm serbuk.
MINUM AIR GULA.
Hai. Nak.tanya. kalau kita dlm puasa utk minum air gula. pagi2 esok tak perlu amek obimin ke? sebelum gi klinik? sbb biase rutin pagi mkn tu dlu.
Kalau boleh jgn dlu.. Takot kk sne bising sbb dh minum air.. Kang dia suruh bt ari lain..
KUCING
Hai. Macam mana nak buat Orang Faham. Kucing ni buat sy stress sgt. Saya stay rumah parents and ada 9ekor kucing yg sgt ayh sy manjakan. Ayah sy siap biar kucing die mkn dalam pinggan nasi die. Lepas
..read
VIP Member
Bab kucing ni sy punya mertua pn bela kucing. Jd kbrsihan out skit. Blum lagi bab bau. 😅 .. nak pulak ank sy alergik bulu kucing. Jd klau balik kg. Trpksa tido umah mak sedara suami. Masa mgndung per
..more
Semenjak sya preggy,dia hairan apasal dia dikurung😆temenung sat.
thumb image
Tak guna punya kucing,dah di pelihara nak lebih2 lagi serbu pinggan manusia..kalau aku mmg aku kurung kat kandang..kena disiplinkan..cuba budak2 yg tetiba serbu piring ayah awak,silap2 kena penampar k
..more
Faham sangat . Yela, dah tgh pregnant dengan ada kucing lagi, bulu² nya bersepah merata rata, nak makan pun ada kucing dok berkeliaran.. Jika saya pun mengamuk juga, sebelum nak makan tu, awak kurun
..more
Kucing yg dah biasa dbela.dmanja mmg xkan makan saman klu awak nk mrh ke simbah air ke..dia tetap akan stay kat situ huhu..sadis tp tu la hakikat kucing..
KLINIK KESIHATAN
Hai semua.. Nak tanya... Saya agak stress bila pergi klinik kesihatan gov. Boleh tak jika saya tidak pergi pun check kt klinik tu?
Sis jgn ikut style sy tau. Tp sy punya KK, sy tipu sikit. Heheheh. Sbb kk tempat sy tinggal (kg mertua, sbb menyewa kat situ) sgt2 sesak. So sy g KK kat kg asal saya. Dekat dgn rumah parents sy. Masa
..more
Boleh p swasta
Allhamdulillah,kk kat sni tak buat stress,nurse baik sume,layanan ok,doc ok,sume pantau ketat sbb nak yg terbaik utk kita,sume free,sy sllu mntk temu janji pagi kol 8 jdi x lama pelayann,jm 7.30 yg sy
..more
pegi checkup klinik swasta jelah sis
tk boleh sis..kena p,nk pantau baby..
Gestational Diabetes
Hai3 mommies. Saya diserang kerisauan. Berat sy 87KG. ada possibilities nk dpt Gestational Diabetes. Jadi, ada ke mommies yg berpengalaman kne diabetes n mcm mana nak kawal atau mcm mn nk kawal die
..read
Mom berapa month skg ?
Sy pregnant berat 86. Mkn scare sihat jgn mkn utk dua org. Bykkan minum air masak. Jgn layan sgt craving mengarut. Bykkan pergerakan/berjalan. InsyaAllah tak dpt gdm
Poop
Hai. sorry lau pertanyaaan ni mcm jijik skit.. Nak tahu.. kalau preggy ni mmg [email protected] kita warna hitam ke?.. pelik btol...
normal sis sbb mkn ubt tmbh drh tu mmg akn buat najis wrne itam .
Betul..sbb effect kte mkn ubat..sis ambik ape? Sy amek obimin jd mcmtu..