Streeess dan buntu

????? Mcm mane nak bagi ayah tiri suka dgn ank sy.. Sy streess sangat.. N terkilan sangat atas kelakuan suami sy.. Nampak sangat dia tidak ikhlas terima ank sy.. Ank sy baru usia 7 tahun... Dia selalu buli ank sy n kata ank sy kurang hajar.. Kata2 dia buat sy terkilan.. Padahal dgn budak kecik je... Dia suka besa2 kn hal.. Kadang2 rs nak lari je... Usia pernikahan sy dgn suami br 8 bln.. Now sy tgh mengandung 25w???adakah sy yg terlalu sensitif atau perasaan sy betol.. Yg suami sy memang tidak suka akn ank sy... Ada je yg tidak kena d mata dia... Mcm mane sy nak hadap semua nie.. Kadang rs nak lari.. Balik kpg sendiri.. Terasa lebih baik sendiri.. Sbb x da org mampu terima ank tiri mcm ank sendiri.. ?

1 Balas

Hi sis,frst skli tahniah utk bkl bby sis.. Yg kdua,sblm sis kwen mcmne penerimaan suami sis kt ank sis n sblm sis preggy adakah still mcm sis nmpk skrg? Mungkin jg sbb sis preggy so sis rs sensitif sbb bile preggy hormon kite mmg tukar jd cpt trse kan,mungkin niat suami utk didik ank sis jd ank yg baik dan taat .tp mungkin sis rs dy xske ank sis.papepon sis bolh duk bincang tye suami n luah pd dy..ade lelaki xpndai tnjuk syg dy kt budak2;)sis xmo stress yee jg kshtn bby n diri sis..smge sis kuat 🤗