luahan rasa

Salam mommies.. sye nk luahkan sesuatu.. sye dah msuk 38w skrg.. yg geramnya suami sye nih xde lgsung rsa nk bantu krje umah, urus ank2.. sye bru lpas msak, cuci pggan smue, bru nk luruskan pggang, tiba2 ank mtk susu, merengek, dpan dia je.. dia bole wt xthu, smbil trsandar kt sofa n tgk tv.. dia wt2 xdgr ank tuh nk Susu.. bia je dak tuh melalak.. mmg tggu sye yg bngun.. sye bru nk rehat, pdahal dia bru lpas mkn, dah kenyang.. tolong wt susu ank pun xnk.. dah hjung2 nih pggang sye sakit, ngilu je, brdiri lama pun terasa ngilu.. sakit.. sye penat.. terlalu penat.. kdg mood dia xnk basuh pggan, dia tggl je ats meja lpas mkn.. mggu nih dia krje mlm, kuar bilik cari mkn, dah kenyang msuk bilik smbung tido.. bngun sbb lapar je.. xpun nk tgk tv.. nk bantu ringankan krje sye mmg xlah.. kdg sye stress, smbil cuci pggan pun sye menangis.. sbb sye rsa penat sgt.. smue sye nk kne wt.. lpas nih rsa nk ikat je, xnk pregnant lg.. penat!! Penat sgt2 mommies.. bila dah xlarat sgt, sye suka duk sorg2 dlm gelap, nanges smpai bgkak2 mata.. sye xthu nk criter kt sape.. bila sye ngadu kt mak, mak ckp sye manjakan sgt suami smpai dia pijak kpala sye.. dah tuh xkan sye nk jerit woii bsuh lah pggan ko lpas mkn.. ko ingt aku bibik ko ke??! Aku nk bwk perut lg.. dgn kerenah ank2 lg... smue aku nk hadap sorg.. mak sye cm nk letak kesalahan pd sye, pdahal sye dah cuba sehabis baik dah.. sye dah bnyk korban perasaan sye n hati sye sndri yg sakit.. sye sdih mommies, sedih sgt.. penat.. nk nanges pun rsa penat sgt.. ?????

45 Balas

Kesiannya sis, kalau suami sy pemalas & kbudak2n cmtu sy pun geram.. Sy dari awal kahwin mmg tak manjakan suami bab rumah wpun sy skrg ni housewife, sy mmg akan minta tolong husband utk buat kerja rumah.. Suami penat balik kerja, sy penat urus anak, biar sama2 adil bahagi kerja rumah.. Kalau sy masak, dia kena cuci pinggan mgkuk & bgitulah sebaliknya.. Sis cuba bawa bincang dgn husband, buat muka merajuk & geram dgn dia kah.. Sis kena didik suami secara halus utk buat kerja rumah sekurang2nya satu utk sehari & bykkn bersabar.. Bukannya niat nak ingkar atau paksa suami, tapi utk didik sifat tanggungjawab di rumah.. Do it not only for you, but for your kids too trutamanya anak lelaki, mereka akan mbesar lihat & ikut perangai ayah jika tiada didikan dri awal 😊

4y ago

Ank sye yg boy ok, ringan tulang.. yg girl lak ikot perangai ayah dia.. lpas mkn mmg xnk cuci pggan.. umo dah 7tahun.. kdg tuala pun xnk sidai.. geram sye dibuatnya.. yg boy tuh nk mtk tolong mmg senang, suruh mmg dia laju je wt krje.. dia kta kesian mama wt smue sndri.. pandai dia.. huhu 🤭🤭