baik hati..

Sye pening lah mommies.. suami sye nih baik sgt.. org nk pnjam duit bg.. nk pnjam keta bg.. yg pnjam duit tuh smpai skrg xpulg2, pdahal sye dah nk beranak hjung bulan nih.. nk pkai duit.. klau 100 200 bole lg sye wt2 lupa.. nih smpai 600, mula2 jnji dpt gji bulan tuh nk bayor.. lpas tuh senyap, bila tnye kta nnti dpt duit tulah inilah.. dah smpai hjung bulan pun xbayor gk.. Bulan brganti Bulan, suami lak diamkan je.. sye soh mtk dia rsa bsalah lak.. pelik.. keta pun sama.. org call nk pnjam keta, dia terus kta bole, ok.. pdahal xckp kt sye dlu.. klau tnye sye, kan sye bole pusing ckit.. masalahnya, tukar keta.. keta dia mnyak xisi, enjin problem, aircond rosak, keta mmg brmasalah.. Kami bg org pnjam, keta bru servis, aircond bru servis, enjin xde masalah.. lpas tuh, bila thu keta org tuh brmasalah, bebel kt sye.. time org tnye xpandai lak ckp no! Xbole! Tp complaint kt sye.. wtpe.. haihhh stress betol sye.. nk bwk ank jln2 pun xbest, org pkai keta kita selesa, kita lak kne brsusah2.. ??

2 Balas

mummy, ibu bapa saya masalah yg sama waktu saya bayi lagi. itu bukan baik sangat namanya, itu tidak fikir panjang namanya. priority suami adalah nafkah kepada isteri dan ibu. bapa saya bagi pinjam duit dekat orang, sampai tak ada duit nak beli formula milk untuk saya, mak saya pergi terus kat org pinjam duit tu minta duit nk beli susu anak dan orang itu pun x bayar pun. jadi saya yg baby time tu minum air putih sahaja plus breast milk mak yg x berapa nak ada. tolong tunjuk kepada suami apa yg saya tulis ini sebab keputusan seorang bapa yg tak bagi priority kepada family anak jadi mangsa. keluarga cerai berai, sampai sekarang mak saya meninggal, saya x ada contact langsung dgn bapa saya. kalau dia nak anak dia berdendam dekat dia bila dah besar, teruskan la perangai ini.

4y ago

Yeke sis.. so sorry to hear that.. tp betul lah, susa klau suami xthu mne satu yg lebih pntg, kwn or ank bini.. tuh sye ckp baik sgt.. bhasa paling elok sye bole describe tentang dia.. haihh pastu jenis xtnye pndpt sye dlu.. ishh geram tau.. pdahal suami isteri mstilah ada kta sepakat.. kdg2 sye rsa cm tggul.. 😣😣

Jenis ni bukan baik sgt.. Jenis nak nampak baik depan org. tp family sendiri plak yg disusahkan.. Payah kalau perangai org mcm ni.. Dengan anak bini berkira, nk tlg buat keja rumah ke apa ke mesti berkira.. Saya dok tgk depan mata family terdekat, sampai bercerai berai.. Kesian bini kena kerja kerah kedrat sendiri nk tampung anak2 ramai..