perut kecik

pregnant dah 7 bulan lebih..tapi perut mcm org xpregnant je ? ramai yg tegur. siapa mcm saya?

34 Balas

Saya dah 5 bulan, perut cuma kita je yang boleh nampak. Orang lain nampak macam kita makin gemok tapi tak nampak macam bumb🤣 Bila cakap dah 5 bulan setengah, ramai x percaya. Tapi even perut kecik, bila gerak dah rasa dah mengah dia. Tak padan kecik perut, tak boleh bayang kalau perut dah besar nanti

Sy.. dh masuk 35w bru ada yg tnya sy pregnant ke, bila sy jwb usia kandungan, byk yg x caya, kata perut kecil.. siap ckp baby pandai bersembunyi.. tpi syukur, sbb baby membesar ikut usia, xpa perut kecil, janji baby sihat, itu yg penting bgi sy

Sama la sy pun. Kat ofis ramai yg tak perasan sy pregnant. Now dah 7 bulan. Baru2 ni ada beberapa org tegur cakap dah makin berisi sejak kawen. Sy cakap tgh prgnant 7 bulan. Terkejut they all, sebab perut sy tak macam 7 months pregnant hehe

Sama la sis..saya da 5bulan baju smua still bole pakai lagi..sluar/kain ja yg ketat sikit..ramai org tegur xnmpak perut..klau baring msa nurse nk cek perut lagi la..tapi dpat rasa baby gerak tu rasa lega la sikit..huhu

Sama la mcm saya.. Saya sekarang 34w3d ..tapi saiz perut kecik je dan ramai yg tegur ..tapi bila scan.. Perkembangan babay Alhamdulillah ok je Semua.. Mmg kite ni jenis perut comei Comei kot sis ..hihi..

sye pon mcm tu juga.. perut kecil jee.. tpi baby dalam perut ni 2kg++ siap doc ckp besar 1 minggu dari tarikh dia. hurmm perut kecil takpa asalkan perkembangan baby dlm perut tak terbantut.. 😁

Me. Im mother of twin. But ramai notice my belly looks too small for twin. Hahaha whatever kan. Tp papepon hope anak sihat semuanya. First babies and they twin. May Allah ease me. #5months #twin

Sama... Xnmpak perut lg. Pdahal dh 6bln++... Kdg2 rasa mcm xpregnant pun. Rasa mcm perut buncit biasa je. Mula2 risau gak... Tp bila checkup kk, dktor ckp semua ok.

4y ago

Ha'a dekat swasta sis. Detail scan ni boleh check condition baby. Kalau baby ade sakit or pape tak kena dengan baby, diorang dapat detect. Dia akan check semua organ baby & ukur badan baby

Hahaha sama lah kita.. Saya pregnant 5 bulan tapi orang semua x percaya.. Due bulan 6 siap ade yang cakap due saya hujung2 tahun sebab x nampak 😅

4y ago

Yeayyy.. Excited nye dgr.. Moga segala nye dipermudahkan.. Saya pun hujung2 bulan jgk 😁

Seronoknya... Boleh pakai T-Shirt jaa 😅 macam saya perut dah besar. Tido ngiring Kiri kanan serba tak kena. Baru 27w3d. Belum 8-9bulan lagi 😂

4y ago

Aah.. Tak beli pn baju maternity. Hehe.. Pakai baju biasa je