Perut nampak kecil

Hye mummy. skrg dah masuk 7 bulan. tapi nurse n dr dkt kk ckp perut nampak kecil. bila scan dekat swasta, semua okay je. baby pun okay. siapa ada pengalaman org ckp perut kecik walaupun dah 7 bulan?

43 Balas

Anak first sampai dah nak bersalin pun doc/nurse cakap perut saya kecil. Dah bersalin normal keluar 2.5 kg. Anak kedua ni pun sama, dah 28w doc cakap macam tak nampak sangat perut. Mak saya pun mengandungkan saya dulu perut kecil je 😂 so, bagi saya normal je 😂 selagi air ketuban ok, hb ok, tekanan nadi ok 🙂✌🏻

4y ago

Nurse tak pernah bagitau la pulak sis 😂

Chill..sy mse 7bulan org igt xmgndung..strt 8bulan keatas bru rapid dia kejar..tp xbsr mana pn..but syukur anak kua sihat..abaikan mulot org kalau nk komen2 psal prut kita jnji doc ckp smuanya baik2 je. Bia dlm prut kck sng teran kluar kalau xde pape komplikasi..dh kluar cpt je dia tmbh berat alhamdulillah

sama sis!! saya lagi 5hari nak masuk 28week (7bulan) . tadi gi checkup , ada orang tegur dah bape bulan , saya cakap 6 bulan lebih dah pastu dia cakap keciknya 😂 sebab memang tak nampak macam 6 7 bulan pun . macam 2 3 bulan je 😂 tapi alhamdulillah perut kecik pun baby dekat dalam sihat , aktif kemain lagi 😆

4y ago

Aamin Ya Robb ❤❤

Jgn fikir kalau perut kecil baby pun kecil ya sis. Kadang2 sbb badan kite yg nampakkan perut to mcm sembunyi. Sy masuk 32 weeks pun perut nampak mcm buncit je. Sampai nak scan kat swasta siap tanya lg mengandung ke?? Yg penting perkembangan baby Dan saiz baby OK. Jgn risau pasal size perut

Perut nampak kecil tapi ukuran tinggi rahim notmal.. saya mengandung 4 kali sblm ni mmg kecil. 39 weeks nampak macam 6 bulan je.. boleh gi check up 2 hr sblm bsalin masih pakai baju kurung.. tp bby lahir 3kg lebih.. x pe lah perut kecil.. yg penting bby dan mommy sihat..

Sy pun perut kecik jugak.. 6bulan dah.. nurse pun cakap kecik.. ukur 22cm je.. tp ada org kata kalau dpt baby lelaki memang perut kecik... Sbb sy dpt BBY lelaki . Tp xtau la betul ke x.. sbb Ni first BBY sy.. hihi... Xkisah la.. jnji BBY sy.. n Slamat melahirkan..

4y ago

saya perempuan pulak. hee 😊 tak kisah la laki ke perempuan ,janji sihat sempurna kan.

saya dah 8 bulan baru die naik mendadak .. before that , mcm org baru mngandung 3/4 bulan je bump saya tu .. even naik bulat pon start bulan ke 8 .. tapi still x perlu beli baju baru .. relax je asal dok kata baby sihat ..

saya pun kena mcm tu..skrg dh 25 weeks..tapi nurse ukur tinggi rahim 20 cm je..dia ckp takut baby kecik..minggu depan kena scan dengan doktor..awak mcm tu juga ke? nurse ukur tinggi rahim tak sama dengan usia kandungan?

Kalau bby kat dalam okey tk yh risau psal perot kecik pon janji ibu anak sihat . Normal la badan org lain2 . Perot sy pon kcik je. Perot kcik la senang sorok and tkde la streach mark huhuh.

4y ago

Btul2 jnji anak sihat membesar ikot usia nyee. Perot tu mmng xleh ckp laa sbb bdn lelain kn. Sy pon perot kcik jee pkai bju tshirt biasa pon org xperasan preggy 😆 . Xpee dont worry oke

Insyaallah ok jaaa.. Selagi pembesaran bby n air ketuban ok. Ta dak ap sis. Sy pon perut kecik masa ank pertama. Ank kedua pon ta nmpak jugak. Lemak nmpak. Berlapis ja... Hahaha..