Perut kecik

Sy pregnant 21weeks anak sulung, dengan berat 60kg dan tinggi 168cm. Tapi perut kecik, baring rasa bonggol sikit je. Ramai yg tegur kenape perut tak nampak, perut kecik tp tiap kali checkup jantung baby nurse takde ckp pape pulak. Mmg normal ke ye? Mak sy pun masa pregnant adik bongsu org tak perasan pun dia pregnant sampai la bersalin.

18 Balas

Hope this helps. Setahu saya first child memang kecik bump dia sbb perut kita ada muscle Yang Belum stretch . Nanti anak no 2 Tu besar la bump nanti. Saya 175cm, anak first , 50kg masa mula2 pregnant then Dah nak bersalin saya 60kg. Baby berat 3.8kg. orang selalu tegur perut kecik sgt. 😂 Tapi keluar baby besar boleh tahan

4y ago

♥️

Normal sis, sy yg 9 bulan ni pom bru org prsan sy preggy.. Smpaikn ad ore tgur sblum ni, keciknye perut, berapa la berat baby lam tu.. Mmg rasa nk marah, tp da scan, checkup ap semua ok, berat pom ikut mnggu, kita yg lbih tau sal baby kita kn, xyah pduli psal org2 ckp gitu la, gini la😬

It's normal.. Perut jenis nipis.. As long baby sihat.. 😉 Sy dulu nurse check perut pastu cakap perut xcukup tinggi. Nurse yg suspect baby kecik.. Skali keluar baby 3kg juga.. 😅😅 Berat sy 60kg, tinggi 148je.. Rendah sekt dr awak.. 😉

normal sis...sbb awk tinggi sbb tu prut x nmpk lgi pun brt bdn pun okay..tulang rusuk awak luas sbb tu bby bump xnmpk sngt..sya tau sbb sya nurse..rmai dh jmpe ibu mngandung tujukn soalan nie kt sya tiap kli dtg check up .

4y ago

sma2....Alhamdulillah...

Normal, lain org lain bentuk badan. Mcm sy 21w xnmpk sgt lg. Takpe nnt 7 bulan ke atas dia start nmpk dah. Baring tak baring haa perut kedepan dah 😊 enjoy your pregnancy, kejap je masa berlalu nnt.

Untung tau kalau perut xbesar, kita xpayah cari baju mngandung dh bleh je pakai baju yg biasa kita pakai, sy dulu anak first xnampak gak perut skrg mngandung yang ke4 ni alamak xbleh nak sorok perut

4y ago

Hehehe he.. Mcm sy yg no 2.. Perut kecik juga.. Ukur kat klinik, nurse siap bgtau "baby awak kecik ni.." Sbb x capai ukuran perut yg Sepatutnya... Sekali keluar 3.04kg.. Lagi berat & pjg sket dari kakaknya dulu.. 😆😆😆

Normal.. dah baby kecik nak buat macam.mana, lagipun senang sikit nak bersalin.. kawan saya pon macam tu juga, tak nampak macam pregnant langsung

sy 23w4d 50.8kg je sis comel je perut😅nie no3,mmg sume bby lhr kecil dlu..1st 2kg 2nd 2.1kg yg no3 nie xtau lh brpa kg nnt😁

Sya pn dah 28weeks pn masih perut kecik sis.. Abaikn kata2 org tu.. Jnji baby sihat. Doc xde ckp pape.. Okla tu.. #babyfirstalso

Hai sis..sy pun baby first ni dah 8 bulan baru nmpk perut besar..😂 mse 6 bulan pun org lain guess mcm 3 bulan 😂

4y ago

Kann. Perut 6 bulan mcm 3 bulan 😂😂