nk masuk 7 month pregnant ada org tegur perut kecil

As salam Normal ke kandungan nak msuk 7 bulan tapi ada tegur perut kecil..

36 Balas

sama lah sy sis, sy age xnampak... dh tunggu untuk induse pon.. org still tanya dh berapa bulan? sy jawab 2 minggu age masuk ward, kawan ckp hah! dh nk bersalin.. perut xnampak.. sy hamil 3bulan pertama mmg xnampak.. masuk 4bulan ke 7 bulan, kawan sangka baru masuk 3bulan.. masuk 7bulan 9 bulan kawan sangka baru 5-6 bulan.. padahal dh 9 bulan dh tunggu masuk ward.. tp bila baby lahir alhamdullah sihat besar, berat 3.52kilo.. xpe sis walopon kecil perut nya yg penting baby dn puan sihat xda apa2 masalah.. jgn risau ye selagi dokter kata ok jgn risau..

Sy before mngndung berat 39kg bila dah mngndung smpai 9 bulan berat 46kg je n perut pun kecik smpai nurse tekejut perut xsbrpa besar tp Alhamdulillah sy n baby sihat² je ,,skrg tgh counting day mnunggu kelahiran baby sy doakan sy selamat brsalin ye mummy²...😇

5y ago

Hahaa ya slma preggy ni x pernah beli baju preggy pakai baju cm biasa je biasa lah bru je kawin dah bunting pelamin simpan duit tuk baby nti je...😌

Normal, saya macam tu masa anak sulung. Tapi air ketuban kurang masa 36 weeks so kena bersalin awal, baby 2.12 kg je. Mungkin sebab saya kulit perut jenis nipis and badan pun memang kurus, so perut tak nampak besar.

5y ago

Rasanya takde cara lain untuk tau air ketuban kurang ke tak, kena scan jugak.

Normal sis.. ikut bdan.. yg pnting mommy n baby sihat sllu.. abaikan kata2 negatif.. always be positif... mngkin jeles sbb bdan dia yg besar.. hahahaa... haduhh xfhm btul mulut2 org ni kan..

5y ago

Pernah terbaca yang kalau ibu masa mengandung stress atau selalu menangis, baby lahir nanti pun suka nangis & meragam. Kalau ibu dia happy je, nanti baby lahir pun tak banyak ragam. Mungkin ada betulnya, so takyah stress2, tak baik untuk baby. ☺️

Sy dh 4 bulan 3 minggu perut nampak normal sedangkn sy pregnant . 🙃 doctor check baby pun ok tak da problem . Just think positive and practise healthy food .

Sama cam sya dlu pregnant anak ke 2,perut kecik je sbb badan sya pon kurus tggi jadi tk nmpk sgt tgah pregnant, lg masuk 35mggu smpi kena scan Mggu2 sbb perut kecik je

Sy 9bln perut mmg kecik sdangkan sy gemuk.sampai kawan2jiran2 tak tahu sy pregnant shingga sy bersalin semua tkejut.alhamdulillah baby kluar 2.9kg

Normal je sis..lagi2 anak sulung..kadang perut kecik, tapi bila scan baby besar..sebab dia duduk ke belakang smpai tulang belakang macam sy..😊

5y ago

Huhuhu..scan nanti nampak kot sis..😊

Mybe sebab badan kecil kowt, dulu first pregnant pun perut kecil sampai ke 9 bulan. Berat baru 50kg, kadang ikut badan kita atau lapisan perut kita,

Wsalam. Saye skrg 9bln tk nmpak mcm 9bln pn sis. Siap org kata tipu lg. Btw bt tktau jala org yg dk tegur² tu, jnji baby sihat😘