Org tegur perut kecil

Hi mummys .. ada tak kat sini yg dah masuk 5 bulan , saya rasa perut saya membesar normal tak besar sgt tak kecil sgt mengikut usia kandungan nya .. comel je besar juga saya tp tgak lah besar sgt mcm 7 8 bulan . tapi balik2 kena tegur KECIL NYAAAA PERUT . Hmmm , ntah lah kadang2 teguran mcm tu buat rasa down kejap

10 Balas

Hal yg remeh macam ni hiraukan je , bt stress je nnti .. alhamdulillah senang bawak perut ,pkai bju pn xsusah nmpk prut .. macam sy dri ank first now third, 4bulan da rupa 7bulan .. sesak nafas kadang² , cpt penat .. xkisah laa prut bsr ke kecik ke ,ank laki /prmpn yg pnting ank sihat ckup sifat alhamdulillah .. ✨

jgn dilayan sgt , nanti akan stress . lagipun mulut org tak bole tutup , ada je tak kena . saya yg nak beranak ni perut kecik n org still duk tegur sampai skrg tau, dulu mcm awak duk down, tapi lama2x fedup da. lagipun berat baby normal so tak kisah da dgn mulut org, janji mommy n baby sihat . ☺️ .

Saya pun sama. Pdhal besar je cuma x nampak sbb mmg sy x suka pakai baju nampk perut. Suami sy kata baru 5 bulan dah besar. Suami tgk jadi la kan. X perlu kita nak bg org nampak. Tu kan aurat. Biarkan mereka sis 😘😘😘

2y ago

Saya pun husband yg paling selalu tegur perut dah besar. 🤭

abaikan je org ckp Tu. paling syok perut kecil sebab cepat kempis nanti Lepas keluarkan anak , dorang jeles la Tu xdpt perut kecil 😆 asalkan Berat baby ok, walaupun perut kecil, ok je sis.

Bagi saya, sy lebih happy org tak nmpak baby bump even dh msuk 6m. Kalau blh, nak pakai baju besar ja stiap kali kluar rumah😂. Tp mngkin bahagia kita lain-lain. Hehe.

sye smpai anak ke-4 perut kecik... ramai je tegur... saya jawab perut kecik la ok, nnt lepas bersalin senang kurus😂😂

kdg perut xnmpk sbb baju longgar. sy pun suka pkai bju yg longgar2. suami je yg tahu mcmna bsar dah perut. haha

sy skrg 20w pon perut npk naik sikit...smpai org tgur kcik nya perut xmcm 5bln lbh...

Tak kisah perut kecil asalkan pergi scan baby sihat n besarrr

Sy pun kenaaa. Menyibuk je org mcm tu. Takyah layann.