7w without heartbeat

Pic 1- scan tvs 2/10 di kk.. ada kantung & dot Pic 2- scan biasa 17/10 di swasta ada kantung & baby tp doc kata sepatutnya dah ada heartbeat atau janin da ada bentuk.tp sy xde semua tu.. ? Sy cuma nk kata2 semangat je .. xkuat rasanya setelah penantian hampir 9tahun...

7w without heartbeat
66 Balas

Don't worry much, inshaa Allah ada tu. Saya dulu pergi scan byk kali jugak. last scan Rabu haritu, week 7 Alhamdulillah dah nampak bentuk baby & heart. Tapi sebelum saya pergi scan yg last tu, saya dh pergi scan seminggu sebelum kt klinik swasta. Masa tu tak nampak lagi bentuk & jantung baby. Baby ni kejap je membesar dlm perut. Dlm seminggu tu byk improvement boleh jadi 😊

Sya tak syorkan ke swasta...sbb sya da kene jampir 4 kali..scan tak ade jantung la,tak nampak langsung la,tak nmpak kantung,tak menjadi..buat hari saya risau..saya terus ke kecemasan..scan dari atas bawah pada hari yg sama jugak ...ternyata berbeza result dia...ini pengalaman saya...mungkin tak semua swasta begitu..tapi itulah yg saya alami...

5y ago

Alhamdulillah hrni 20/10 sy pergi ke sonovision kelana jaya nmpak jelas dah kantung cuma masih kecil lg. Doc yg scan tu sangat detail dan zoom lagi. Siap suruh penuhkan pundi kencing dlu sblum scan. Dan doc siap print lagi yg dah scan tu. Sangat berbaloi hnye byr rm35 shja. Masa pg dkt klinik di saujana putra tu dh la cas rm60. Takpelah ade hikmahnye agknye

Sy ikut skrg dh 11w ..tp bila dtg klinik sbb bleeding ,bila scan bru 8w3d ..baby n kntg ada .tp doc kata heartbeat tkde .n doc trs ckp kt sy kemungkinan kggrn ..ya allah ...tk thu nk kata apa time tu ..ni tggu appoitment 2mggu lg .harap2 scan dgn pkar nnti blh lh nmpk heartbeat bby😘😍

5y ago

Semoga rezeki ada buat sis dan suami...sy alhamdulillah 30hb repeat scan Heartbeat dah nampak...baby pun da nmpk...syukur pd allah..

Stay positive Sis, sy ttc 11y dan masa baru dapat tau pregnant masa 7w tu, scan mmg kantung kosong jg. teruskan jaga mkn, bykkan rehat dan asid folik jgn miss. Alhamdulillah scan semula di KK masa 10w dah ada heartbeat dan baby. Sy doakan Sis juga Aamiin

Sabar ye sayang. Allah sayang awak, sebab tu Allah uji..kita yang diuji belum dpt zuriat ni, ingat kisah nabi ibrahim, 80 tahun menanti zuriat..semoga kisah kesabaran dan tauladan nabi buat kita kuat yee..xmo sedih2, Allah beri lagi nanti yee..💕

sis, insyaAllah tggu lagi 2@3 mggu...saya haritu 7 mggu hanya nmpak kantung dgn yolk sac shj..lpastu doc suh dtg balik lagi 2 mggu, alhamdulillah dah nampak janin dan dengar heartbeat baby..saya doakan sis dipermudahkan urusan..

5y ago

Tq sis... alahamdulilah sis .sy dah repeat scan 30hb haritu...semua baik2 je sis... Heartbeat pun da nampak..syukur

Hi, saya 10w baru scan, masa saya pgi klinik ada ibu sedang scan, dia pn baru 7w, tapi doc tidak nampak baby masa scan, doc tu ckp.. kadang2 mmg tak nampak, doc tu suruh dtg balik scan lepas 10w..

5y ago

Ok 😊

Sabar. Tunggu lagi 2-3minggu scan semula. Maaf cakap ni, sebab tu lah x digalakkan scan bawah 12minggu..nnt ibu2 akan kecewa dan stress..apa2 pon doa..jgn berhenti berharap okey.

5y ago

Ye sis... Sy excited almaklumla la first pregnancy setelah 8tahun tunggu... Tp 30hb repeat checkup di kk alhamdulillah baby da nmpk.. heartbeat pun da ade...

Xpe tgu nti 10@ 11 week, insyaAllah ade.. Sy pn mcm tu jgk mse 7 mgu, buka buku mse 12 mgu scan alhamdulillah ade.. Doa je ye semoga dipermudahkan segala nye.

Sy mse 7week mse tu pn ada scan,mmg lom ad bunyi jantung, bile scan 9week nk buat buku pink, da ada da.. Bby pn da tbentuk bulat bulat.. Hehehee