Heartbeat baby

Mommies smua ad x yg pnh alami kes mcm sy , mula2 scan 7w dh nmpak janin tp xnmpak jantung lg, repeat scan 9w tetap xnmpak heartbeat pas tu doc refer g hospital, tp hospital xscan tvs pun just scan kt perut je tetap xnmpak heartbeat.. So doc ckap kandungan xjd and dh bg tarikh nk cuci😢😢

3 Balas

Hai sis, normally klu dah buat scan dekat perut tapi tak dapat heartbeat bby, doctor akan terus buat TVS untuk kepastian sbb TVS lebih nampak jelas dan detail . Mcm sy pernah refer ke hospital & doctor ada buat TVS utk kepastian .

sama jd mcm saya.. doc bg 2 pilihan samada nk cuci or tgu lgi 2 mgu.. saya pilih tgu dlu.. doa kan saya

3y ago

ni pos lama sy sis hehe.. bulan 2 ritu, sy mmg gugur sndiri hritu 11weeks..skrg alhamdulillah dh preggy balik dh msuk 31mggu dh😊

dah try scan tvs ka sis

3y ago

tu la sis try klinik lain la sis buat tvs dulu kalau mmg confirm x ada baru cuci la . selalunya kalau scan tvs lagi jelas tu sis berbanding scan biasa dkat perut .