kantung baby

Sy nak tanye...sy scan tadi dekat k.kesihatan...kantung baby dah besar tp xde nampak lg janin..kosong dlm kantung tu...skrg dah 10 week. 2 mnggu nt akan ada scan semula...sy risau.ada kawan2 seperti saya ke?

6 Balas

Sy pon mcm tu sis.. Lpastu doc suruh buat d&c je.. Sbb dia expect mmg kandungan xmenjadi.. Sptot nye 10mggu tu dh boleh nmpk janin dan ade heartbeat.. Tp lain org xsama.. Ade org 10mggu xnmpk masuk 12 mggu baru nmpk.. Sis doa byk².. Yakin kan diri yg baby tu ade.. Jgn byk fikir negative.

4y ago

Sy dah keguguran sis minggu ke 14...skrg dah sbln lebih...insyallah pikir baik2 yer

Sy pun dah 7 week 2 day g scan hanya nampk kantung je membesar tak nampk janin lg. Ada kuar darah sikit doc bg ubat utk kuatkan rahim. Doc suh dtg lg minggu depan. Sy pun risau juga. Masa 5 week scan ada progress dlm kantung

Sama mcm sy sis.. Saya dh 11week, td scan tuk kli ke2 nampk kantung je,kantung mbsr tp janin xnampk.. Sedih rasanye bila doc gtau.. Ni pn kena refer hosptl scan nak comfrm kan blk..

Biasanya 8week keatas bole nampak kantung n degupan jantung..Sy prnh thn lps scan byk kali ada kntung tp dgupn xda,last2 gugur sendiri masa 8week

Biasanya dh nmpk isi kantung & heartbeatnya sekali

Doa yg baik2. Insya Allah ada rezeki nnt tu