Scan baby.

Tadi excited scan 7w 5d.. ingatkan dh bole dgr heartbeat.. skali scan doc kata bru 5w 6d.. tp alhamdulillah nmpk kantung n janin cuma blm ada heartbeat.. jauh sgt ke beza tu ye.. doc kata dtg scan balik 1-2w lg.. takut pulak rasa sb bby sblm ni scan memg ikut tarikh xde la lari sgt mcm ni.. ibu2 ada ke sama mcm sy?#ingintahu

2 Balas

normal sis especially kalau period tak teratur. kadang kita ovulasi lambat dari expected, jadi penempelan pun lambat, sebab tu baby pun kecil dari usia LMP. yang penting bila next scan dia membesar ikut tarikh sepatutnya.

Lari 2w tu kire okay lagi sis mybe fktor proses penempelan lmbat…sy skrg lari 1w..Alhamdulillah bby oky cme xsama la size dgn LMP..klau xde masalah okay je

4mo ago

Dh sis..nk msuk trim2 dh..mmg lari ngam2 smnggu,tp Alhmdulillah bby aktif 👶🏻 Dr pon ckp okay xde mslh, bru je scan tdi..plus mnum air gula 😁