10 minggu kantung kosong

salam ibu2, harini sy pergi scan 10 week tp kantung kosong. doc swasta bg surat untuk sy refer hosp kerajaan. doc ckp ada 2 option, sama ada tunggu gugur sendiri atau d&c. tp sy lsg xde pape bleeding. sy ada baca dkt fb ada jgk yg pnglaman mcm sy, tp lps tunggu 2 minggu scan dh nmpak janin n heartbeat baby. sy dlm dilema sama ada nk pergi refer hosp atau tunggu repeat scan🥲

2 Balas

tunggu scan lah sis… selagi tak memudarat kan… kalau saya pun akan tunggu dan berharap keajaipan.. Sebab sy pernah tgok tiktok sorang akak ni, doc pun cakap dia kantung kosong and suruh refer hospital untuk gugur kan. tapi dia taknak sbb instinct dia kuat ckp baby dia akan ada… Lepastu sekrg dah selamat bersalin dah 🥺

sis try pi scan melalui bawah tggu 2 mggu lagi..dulu sy pun mcm tu ..kena tggu 12 mggu..baru blh tau ..tp sy d&c jugak akhir nye....apa2 bnyk2 doa agar ada keajipan nnti inshaallah