Pantang kat mana?

Pantang dengan mak sendiri ke mak mertua?

193 Balas

Terbalik pula dgn Sy. Berpantang dgn mak sdri hampir meroyan Sy dibuatnya. Hampir 100% segalanya Sy kena buat sdri. Suami smp menangis tgk muka Sy. Masuk mggu kedua, masuk hospital balik dgn jumpa doc pakar sbb luka Sy da bengkak. Akhirnya mertua ambik jaga Sy barulah lega & selesa, semuanya mertua buatkan utk Sy smp tahap Sy hya susukan anak shj yg lain beliau yg selesaikan walau utk tukar pampers and dodoikan ank waktu tgh malam. Sbelum balik ke rumah sdri, mertua pastikan suami Sy pandai mandikan anak dll (kena praktikal) sbb suami tiada bsama Sy semasa berpantang krn kekangan tugas kerja. Alhamdulilah & terima kasih Mak sbb jaga Sy mcm anak sdri. Sy & baby beruntung dpt mak.

Baca lagi
7mo ago

alhamdulillah dpt mentua yg baik sis

Rumah sendiri dgn suami dan anak2 sahaja..bersyukur sbb bersalin semua normal dan cepat sihat..Alhamdulillah. Allah jadikan sesuatu semua bersebab. Tips utama berpantang sendiri: Jangan kusut2 kepala fikir rumah sepah..layankan ajer..😆

Baca lagi
7mo ago

Yelah..baju lain seluar lain..lagi2 bila ayah dia pakaikan😂

InsyaAllah next year akn berpantang sendiri.. Ank sulung masa baby lagir nnt umonya ckp2 2 tahun.. Skrg ank sulung 1 tahun 5 bulan.. Mak ada, MIL pon ada.. Tp diaorg pon dh tua, walaupon diaorg ckp leh jaga, sy & husband ckp nk blajar sendiri.. Yg ptg komitmen suami.. Klo suami xdpt bg komitmen.. Better jgn bpantang sendiri..takot jg emosi kita ada trn naik masa pas bersalin kan..

Baca lagi

Pantang kat rumah mak.. Sebab mak lagi kenal cara kita.. Kalau kat rumah mak mertua rasa tak selesa pulak nak suruh buat ini itu.. Lagi² berpantang ada benda kita tak boleh nak buat.. At least dgn mak.. Mak tahu apa mak nak buat.. Doakan saya sebab ini baby pertama saya.. 😊

Baca lagi

Alhamdulillah, dikurniakan mak mertua yg baik dan penyayang.. Ank 1st pantang rumah mertua, dlayan sperti ratu.. Mkn mnum dhidangkan, pkaian baby pkaian ibu baby sume mak mertua bsuhkan dan klu boleh nk dmandikan tp sy segan.. Sy nk cuci pinggan yg sy guna sbiji pn dia xbg.. Sy xdpt berpantang rumah mak sndiri sbb adik sy pn bersalin, mak jaga adik..

Baca lagi
VIP Member

Masa first pregnant - rumah parents sendiri..segan nak berpantang kat rumah mertua nanti nak minta tolong pun rasa bersalah je..😂 Second pregnant - rumah sendiri, panggil confinement lady stay 2 minggu. Beza sangat pengalaman untuk kedua-dua ni. Rumah sendiri lagi best sebab kita lebih selesa yelah rumah kita kan. Nak buat apa pun rasa bebas hehe

Baca lagi

Mak sendiri..mak mertua xsama mcm mak kita.sy pernah pantang dgn mak mentua...mmg xbrapa peduli pun.mkn cr sendiri..ank nangis kita kena mrh.baju lampin kena taik..d biarkn aje.nasib 2 minggu je..call suami soh amik..baik pantang sendiri klu camtu...serik dh😂

Baca lagi
8mo ago

Sama lah sya ni....sebulan duk umh mak mertua...klau ikut hati xnk...tapi dh suami suruh kan..kena lah turut apa yg dia mintak kan...hmmmm

Sya dr anak prtama hingga yg ke 3 ni pantang sndri je😄 ade suami tlong biasa lah hidup merantau

10mo ago

Ye sis memang mencabar pnh skli kta mngis sndri2 time suami dah mula kerja tu rasa keseorangan,rindu family kena bnyk sabar dr sblm bersalin pon kena siap kan diri rajin membaca hal2 berpantang ni dgn pengurusan baby so nti kta tkde lah bingung sgt

Rumah mak sendiri lg selesa.. Rumah mertua nt.. Segan.. Kena pulak ramai adik beradik nt nk berulang ke toilet x selesa.. Nk memyusukan anak pun x selesa. Xkn duk terperap dlm bilik je kn..

VIP Member

Ank 1st dgn 2nd pantang rumah mak. Tapi ayah yg jaga. Mak kj. Mak mertua xsihat da. Ank ketiga pantang sendri dgn suami kt rumah sendri. Ank no4 ni pon insya allah pantang sendri jugak

Soalan berkaitan