dilema nak pantang kat mana

Assalamualaikum, saya first mom.. suami kerja manager takaful.. beliau kerja kat kelantan.. mak ayah saya tinggal kl.. mak ayah mertua saya tinggal kelantan.. saya dilema nak berpantang samada dengan mak ayah sendiri atau dengan mak ayah mertua. kalau pantang kat rumah mak ayah sendiri, akan jauh dengan suami.. suami biasa je ulang alik kl kelantan.. sebab ada kerja juga kat kl.. hanya tak tentu.. kadang turun kl sekali seminggu.. kadang sekali sebulan.. saya selesa je pantang rumah mak mertua.. sebab mertua baik.. hanya diri tetap lebih melekat dengan mak ayah sendiri lah kan. hanya, kalau pantang kat kl, jadi jauh pula dengan suami. saya baru kawin bulan 4 tahun ni.. sekarang kandungan masuk 21 minggu. macam mana ya

1 Balas

awk ddk tenang² lepas tu fikir elok² awk lbh cenderung kpd pilihan yg mana. kalau sy, sy lg pilih berpantang dgn mak ayah sendiri walau terpaksa jauh dgn suami. sbb mak ayah kita lg kenal perangai kita mcm mana. nk mengada lebih² pun insyaAllah diorg layankan je sbb anak kn 🤭 tp kalau awk berpantang dgn mertua & ada ramai yg blh bantu awk selain mertua then teruskan. suami pun mmg ada di sisi kn