Pantang kat mana?

Pantang dengan mak sendiri ke mak mertua?

218 Balas

Terbalik pula dgn Sy. Berpantang dgn mak sdri hampir meroyan Sy dibuatnya. Hampir 100% segalanya Sy kena buat sdri. Suami smp menangis tgk muka Sy. Masuk mggu kedua, masuk hospital balik dgn jumpa doc pakar sbb luka Sy da bengkak. Akhirnya mertua ambik jaga Sy barulah lega & selesa, semuanya mertua buatkan utk Sy smp tahap Sy hya susukan anak shj yg lain beliau yg selesaikan walau utk tukar pampers and dodoikan ank waktu tgh malam. Sbelum balik ke rumah sdri, mertua pastikan suami Sy pandai mandikan anak dll (kena praktikal) sbb suami tiada bsama Sy semasa berpantang krn kekangan tugas kerja. Alhamdulilah & terima kasih Mak sbb jaga Sy mcm anak sdri. Sy & baby beruntung dpt mak.

2y ago

mak mentua sy mcm tu juga baik semua die uruskan. tp bila sy ckp nk hntar pengasuh bila keje nnti dan bkn die jaga. lps tu die naik angin bila sy ckp sikit. terus die ungkit yg die jaga. mcm mana tu. patut ke sy terasa. dan sy rasa semua dikongkong sampai baby pun kdg die pegang betul2 kna ikut ckp die