Pantang kat mana?

Pantang dengan mak sendiri ke mak mertua?

218 Balas

kes saya pulak brgantung keadaan time brsalin nanti.. kalau caeser mungkin mak mertua, kalau normal rumah mak sendiri.. sebabnya hspital krajaan branak biasa dkt dgn rumah mak sendri.. huhu.. rumah mak n mertua dekat jaa dlm sejam boleh smpai 😅

Rumah sendiri dgn suami dan anak2 sahaja..bersyukur sbb bersalin semua normal dan cepat sihat..Alhamdulillah. Allah jadikan sesuatu semua bersebab. Tips utama berpantang sendiri: Jangan kusut2 kepala fikir rumah sepah..layankan ajer..😆

4y ago

Yelah..baju lain seluar lain..lagi2 bila ayah dia pakaikan😂

Mse sya gugur sblm ni sya berpantang kat rmh mertua..insyaallah semoga kali ni dipermudahkan urusan sya dan baby untuk sya berpantang kat rmh mak sendiri..tapi btul kate org byk beza bila berpantang di rmh mak sendiri ngn mak mertua😊

Rumah mak sendiri lg selesa.. Rumah mertua nt.. Segan.. Kena pulak ramai adik beradik nt nk berulang ke toilet x selesa.. Nk memyusukan anak pun x selesa. Xkn duk terperap dlm bilik je kn..

Ank 1st dgn 2nd pantang rumah mak. Tapi ayah yg jaga. Mak kj. Mak mertua xsihat da. Ank ketiga pantang sendri dgn suami kt rumah sendri. Ank no4 ni pon insya allah pantang sendri jugak

Tak tahu lagi sis rasa mcm nak pantang dgn mak sendiri je tapi rasa mcm nak patang sendiri pun ado 🤣 klau dgn mak mertua takut kurang selesa sbb saya tk rapat sangat dgn mak mertua 😢

Untung nya ada mak sendiri..sy pantang sendiri je..mak x de ..mertua PON mertua tiri.. Tp selalu ajar suami macamana nak masak n jaga berpantang..sebab dulu jaga akk ipar dalam pantang

Pantang sendiri je. Dgn suami dan upah confinement. Kesian pula nak susahkan mak yg dh tua. Biarlah dia rest. Kalau rindu cucu. Boleh bermalam kat rumah kita. Boring2 dia boleh jalan2.

2anak sebelum nie dengan mak sendiri.. Yg no3 nie kena berpantang dengan mertua sbb arwah mak dh meninggal tahun lepas 😢 tupon untuk tempoh 2minggu je, lps tu balik pantang sendiri

Anak 1st umah mak Anak 2nd umah mak Anak 3rd saya risau nak susahkan mak, plus kali ni saya nak penjagaan yg rapi, so sy decide nak guna CL. Dapat jaga seminggu pon ok sangat dah.