9 week x nmpak kantung..

Normal ke 9 week x nmpak kantung? Hri tu dh scan dkt klinik biasa 6w6dy dh nmpak kantung doc sruh repeat lg 2 mgu... Lps tu x prgi scan terus buka buku kt kk... Bila doc kk scan ckp x nmpak kantung plk, nmpak rahim menebal jer😌 risau cbb dh 2 kli gugur dlm 6 thn ttc .. Ada yg pengalaman mcm sy x?

9 week x nmpak kantung..
12 Balas

sy pun pernah mengalami keguguran dua kali . tp ni masih dalam tempoh berehat. belum mengandung lagi. jadi sy tak pasti mcm mana nak bantu sis. semoga urusan sis dipermudahkan. nnti update lah kat sini. sy nk tahu juga pengalaman sis

3y ago

ok sis nnt sy share kt sini

saya pon sama macam2 la doktor ni buka buku awal samua la yang jadi saya pulah ada kantong tapi tak ada janin doktor kata kalau saya kira saya baru 6/3 hari di bagi lgi 2 minggu kalau tak ada juga diurang kasih kiluar kantong risau

11mo ago

sis nk tnya update skrg. baby okay tak. dh besarkn skrg

if awak risau sebab dah 2 kali keguguran awak boleh ambil pil kuatkan rahim. Saya tiga kali keguguran pada tahun lepas alhamdulillah hujung tahun lekat terus makan ubat tu now dah 28week.

2y ago

boleh ke MKN ubat kuat km rahim ni..sbb Sye die tu mntk Ngan doctor tak MKN ubat kuatkan rahim..tapi doc x bg lg..die surh tunggu 12 minggu baru blh mkn..Sye alang baru 6 minggu preggy

Pergi private and scan dear better. Machine kat private lagi advanced. Cuma you kena bayar extra sikit la untuk scan tapi better dari overthinking. Take care ya dear. Doa2kan yang baik2 saja

Oo yeke..saya 2x scan d swasta nmpk kantung dan janin minggu ke 6 dan 9..mggu depan turn scan d kkia..first klinik..minggu ke 11..harap2 nmpk la d kkia😊

saya pon kk ckp x nmpak juga ini anak ke 4 nak anak lelaki satu cukup sy ada 3 anak perempuan je nk satu anak lelaki je😊😔

Try scan kat klinik swasta melalui kaedah tvs (vaginal scan) utk lebih terang sis

Dah cuba tvs scan ke? Minta scan dr bawah kot dr atas tk nmpk

3y ago

Cuba pegi klinik lain, klinik swasta utk scan and confirmkan balik.

.