9 week x nmpak kantung..

Normal ke 9 week x nmpak kantung? Hri tu dh scan dkt klinik biasa 6w6dy dh nmpak kantung doc sruh repeat lg 2 mgu... Lps tu x prgi scan terus buka buku kt kk... Bila doc kk scan ckp x nmpak kantung plk, nmpak rahim menebal jer😌 risau cbb dh 2 kli gugur dlm 6 thn ttc .. Ada yg pengalaman mcm sy x?

9 week x nmpak kantung..
10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sy pun pernah mengalami keguguran dua kali . tp ni masih dalam tempoh berehat. belum mengandung lagi. jadi sy tak pasti mcm mana nak bantu sis. semoga urusan sis dipermudahkan. nnti update lah kat sini. sy nk tahu juga pengalaman sis

1y ago

ok sis nnt sy share kt sini

if awak risau sebab dah 2 kali keguguran awak boleh ambil pil kuatkan rahim. Saya tiga kali keguguran pada tahun lepas alhamdulillah hujung tahun lekat terus makan ubat tu now dah 28week.

10mo ago

boleh ke MKN ubat kuat km rahim ni..sbb Sye die tu mntk Ngan doctor tak MKN ubat kuatkan rahim..tapi doc x bg lg..die surh tunggu 12 minggu baru blh mkn..Sye alang baru 6 minggu preggy

Oo yeke..saya 2x scan d swasta nmpk kantung dan janin minggu ke 6 dan 9..mggu depan turn scan d kkia..first klinik..minggu ke 11..harap2 nmpk la d kkia😊

saya pon kk ckp x nmpak juga ini anak ke 4 nak anak lelaki satu cukup sy ada 3 anak perempuan je nk satu anak lelaki je😊😔

Post reply image
VIP Member

Try scan kat klinik swasta melalui kaedah tvs (vaginal scan) utk lebih terang sis

Dah cuba tvs scan ke? Minta scan dr bawah kot dr atas tk nmpk

1y ago

Cuba pegi klinik lain, klinik swasta utk scan and confirmkan balik.

.

.

.

.