Bleeding prgnant 5 week

Ada x ibu2 yg ada pengalaman prgnant 5 week++ keluar darah.. Sy dh 3 hri kluar darah tp x pkai pad pon.. Hri ni g scan kt klinik doc ckp bby x nmpak lg ada kantung ja tp kantung bulat elok... Doc ckp ada kemungkinan threaten misscarriage.. Doakn bby sy kuat ya.. Thn lps dh gugur msa 17 week.. Stahun tgu nk lekat blk tp turun drah plk😢

13 Balas

Sis kena bed rest sepenuhnya..fikirkan yg positif dan bykkan berdoa..sy pun 9w smpai 12w turun darah ingat miscarriage bila cek baby masih ok, skrg dah 22week..Alhamdulillah , semoga kandungan Sis pun kuat..jgn tinggal folic acid ya

br 5w,kdg2 msh xnmpk lg.sy ada juga turun darah skit.xbyk..doc kata,kdg2 penempelan br nk melekat kt dinding Rahim.. jumpa doc pakar,dia bg ubat tok kuatkan Rahim,pastu darah dh xda.skrg ni sy br 16w..

2y ago

maaf bertanya, sis 16weeks ada alahan loya² lagi tak?

Kalu kluar darah terus bawa baring dan rehat.badan letih tu tp kita x sedar. Kalu dh buat buku pink dh tentu dpt ubat dr hospital dan pemantauan sbb pernah keguguran. Awal2 ni bawa berehat ya

Saya pun bleeding at 5 weeks . 25/01 haritu checkup ada kantung & janin . Tapi check ikut bawah ( endovaginal ) . 26/01 saya keguguran☺️ baik sis pergi checkup and refer dr terus .

Saya. Spotting coklat masa 5 week. Pergi hosp nmpk kantung tp baby xnampak. Dr xde bg ubat sbb baby blum nampak. Sy bed rest dlm 5 hari alhamdulillah hilang. Skrg dah 12 weeks lebih.

2y ago

sya dah stop brsama dgn hsband bila tahu prgnant. tpi tulah ttbe kluar spotting. doc pon mcm down kn sya sbb penah ggur. dia kata kali ni pon mybe 50/50. insyaallah bby sya kuat.

sy 5weeks jugak sebelum ni. bleeding. last2 keluar ketulan yang besar2..gugur..baru je 2/1 haritu.. ni lekat pulak lagi. sy harap baby kuat kali ni..taknak dah melasak2..menyesal..

2y ago

Sama la. Kerja pun asyik cuti je. Sakit belakang sikit cuti. Baik saya jaga. Tak sanggup gugur lagi plus sy ni mmg lasak

insyaallah..semoga dipermudahkan segalanya sis sy pon tahun lepas kguguran nk stahun jugk tgu nk lekat blik ..semoga baby kte kuat dan sihat,doa kn utk sy jugk ye sis 😊 #7w4d

4y ago

aaminn ya mujib..tq sis 😘

sama la sy pn. dr 4 week dh bleeding,risau juga sbb sblm ni dh 5 kali gugur,8~10 week tp dulu alahan teruk, lgsg x mkn.kali ni xde alahan sgt.minta2 semua ok la.

pregnancy asal bleeding,mmg x normal.cpt2 total bed rest.just berdiri p tandas saja.jgn bt krja rumah..kalo Masih continue bleeding,kena p emergency hospital.

sis saya mcm sis,sampai 9w.masa ada darah tu terus g klinik swasta mintak ubat kuat rahim.dr bg makan sampai 12w.