Scan x nampak baby

Hai momies ada tak yg ada pengalaman mcm ni.. Sy last piyed 18/7 piyed x teratur.. Bulan 8 sy cek upt -ve.. Sy try guna opk tp opk +ve (22/8) mgkin time tu time subur sy.. 11/9 sy try test upt skli lg cbb piyed msh lg x dtg.. Lps test dpt result +ve.. Mgu lps sy pergi kk cbb ada spotting on off, then bila scan x nmpak heartbeat bby nmpak kantung dgn yolk sac je.. Ade x yg ada pnglaman mcm ni?? Risau plk tkt bby x membesar.. Hri jumaat lps sy p klinik swasta scan nk tgk bby, tp still x nmpak heartbeat😢

Scan x nampak baby
21 Balas

saya skrg pun tgh blur dgn brpa week kandungan sis... sbb last periode Dr 23 des... tapi januari tiap mgu mmg tes upt tak naik + ...pd. 7-8-11 februari baru upt dua line drpd blur sampailahnterang n pegi kk nurse terus buka buku pink tp scan xnmpk ppe kantung lg n dokter sruh balik scan lepas sbulan.. mgkin masil awal sis

saya skrg pun tgh blur dgn brpa week kandungan sis... sbb last periode Dr 23 des... tapi januari tiap mgu mmg tes upt tak naik + ...pd. 7-8-11 februari baru upt dua line drpd blur sampailahnterang n pegi kk nurse terus buka buku pink tp scan xnmpk ppe kantung lg n dokter sruh balik scan lepas sbulan.. mgkin masil awal

klau bulan 9 lagi sis dah ngandung sepatut nyaa dah nmpk heartbeat baby. ikut anggaran sy sis dah dalam 20 minggu. klau heartbeat tak nampak and nmpk kantung jaa sis doa bnyk2 semoga baby masih bertahan. sbb sy last period 16/10 alhamdulillah skg dah 18 weeks heartbeat and dah nmpk baby dah

bila period xteratur ni, susah nk tau berapa week...melainkn melalui ujian darah n cek hcg naik or turun...klu bcaan hcg naik, means ad rzeqi baby dlm kndungan...tp smakin rendah bcaan ad kemungkinan lain...ap2 pun smoga rzeqi di pihak puan...doa byk2

4y ago

ok sis, tq ya sis

Sy pun dulu jenis period Tak teratur, berharap lekatla...tpi Sy buat biasa2 jer..bila dah start alahan & rasa badan lain macam..terus check dgn pregnant test , tgok2 double line, Insya Allah sis, Sy doakan supaya Ada baby dalam Rahim sis Aamiin

4y ago

wahh.. mcm sy bru2 ni.. tp x tau pasti ka x.. mgkin piyed.. 😅 kn bgus itu tanda hmil..hihi

sy scan 9week baru nmpk baby .. kiranya scan kali ke 3 .. before ni scan, baby xd, heartbeat lg la xd 🥺 appointment x pergi .. last2 mggu lepas p scan dkt columbia , alhamdulillah baby mmbesar dgn sihat ☺️

3y ago

sorry nak tnya sis, time ni doktor scan ikut bawah ke abdomen?

awal lagi tu kot. period x teratur x leh agak pegnen bape minggu. semoga dipermudahkan urusan. in sha Allah ada rezeki utk dapat zuriat. jaga makan. folic acid jgn tinggal. lagi 2 minggu scan lagi

3y ago

sma mcm sya scan x napak baby baru 8minggu.. tggu lg 2minggu scan lg harap2 baby napak la..

sis ade mcm ni ke sye ade keluar spotting on off .. ni bru sye balik dari hospital katanya keguguran dan janin tak menjadi 8 week hari ni sye punya

piyed piyed. cuba type betul2. biasakan eja betul2. kan dah mak mak. takkan nak guna bahasa wechat 🤦‍♂️

4y ago

kannn hahahaha asalkan faham boleh dibaca .

InshaAllah doa yg baik- baik . Nak lebih detail pergi check dekat tempat yg betul2 utk scan sahaja.

3y ago

aamin moga Allah mudahkan urusan kita sis