Risau Repeat Scan

Scan last 2week masa prgnant 7minggu, dr just nampak kantung.. Belum nmpak janin.. Esok repeat scan 9mnggu..adoii risaunya... Ada x, yg scan 7mnggu nmpak kantung je n bila repeat dah nmpak bby...

6 Balas

Sya masa 8 week scan dkt swasta nmpk baby n betoi la situ tulis 8 week.. lepas tu 9 week p klinik kerajaan scan nmpak. Kantong sja, mesin scan yg kerajaan punya baby jd 6 week, lepas tu dokor suruh dtg pulak lagi 2 minggu.. Sya pon p la lagi. 2minggu, masa tu dh sepatut nya dh 11 week la.. Pastu doktor klinik kerajaan scan pon kali kedua, masih nmpak kantong sja baby xnmpk.. Tapi dkt scan tu. Week jdi 8 week.. Kantong sya koi besaq.. Tapi. Baby masih xnmpk.. Kenapa ya..?

sy mula mcm itu smpai pakar kata kandung xjdi sebb sepatuh nmpk janin..repeat minggu lgi nmpk janin lega hti..tarikh period dgn baby sy xsame..doktor ikot scan jew..lewat 3minggu dri tarikh last period jgn risau janji baby sihat

Sy sis. 7weeks masih kosong. 10weeks scan balik Alhamdulillah..bby n jantung kelihatan. Sis jgn risau ye. Mkn mknan berkhasiat.🥰

sy scan first x nampak ape.. nampak dinding je mnebal.. 2nd scan 9w da dgr bunyi jantung.. 🤗

4y ago

Sya scan tdi 8w 6d..xnmpak jugak

time nk scan minun air kosong bnyk2 . pnuhkn pundi kencing. bru mudah nmpk ..

saya 8 weeks nampak aknting je. 10 weeks baru nampak nantung kelip2.