8+

hye semua mommy²,nak tanya ada x mommy yg masa scan awal kndungan nmpak kantung je?sbb saya scan hri tu 7 week+ nmpak kantung je.

8 Balas

sye bru ni g KK scan xnmpk ppe, dyorg suruh refer hospital.. kt hosp scan ikot bwh bru nmpk.. doc suruh repeat scan lg 2weeks kt KK.. semoga dpeemudhkn urusan kita semua.. 🤗

Sama sis. Masa first time scan 5weeks pon saya cuma nampak kantung sahaja. Lepas tu saya tunggu sampai 12weeks baru scan Kali kedua, dah nampak janin dan heartbeat 😊

4y ago

Selalu kalau nak confirmkan preggy atau tak mmg doc akan urine dan scan

Sama mcm saya la..scan 7 week nmpk kntung jew..doc suh dtg lagi 2 week..10week nt saya reapet scan.harap² dah ada la janin yg sihat

Sy ritu masa mula2 scan pn nmpk kantung je..next 2 week pegi scan lg skali baru nmpk jantung baby

Normal. Sy pun dulu scan msa 7 weeks nmpk kantung ja. Scan msa 10 weeks bru nmpk baby n jantung

Mmg, sy pun. Kne mnum susu utk protein. 10 w dh nmpk klw scan..

Cuba lg scan nanti.. Kalau boleh pakai transvaginal

10+ sllu nya ada heartbeat