Azshazelle Azman, Malaysia

Ummi "Mother is a start of everything"

About Azshazelle Azman

Tengah cari set berpantang?
Ni paling best! Nonaroguy 😊 Takda mslh sembelit...
thumb image
Setuju sy pun guna ni masa pantang, sangat besttt
Lepas bawa baby jalan2 ummisha selalu bersihkan hidung baby...
Guna Betadine... Boleh pkai kids or betadine biasa sama ja dua2 ni actually 😅 Ummisha pkai betadine biasa utk my almost 6months baby.. Alhamdulillah takda masalah.. When she had a runny nose or sneez
..read
thumb image
VIP Member
👍👍
One of my way to prevent my baby Khadeeja (5months) from getting a flu or any infection disease (cough & flu) from pple around her
Spray it on a cotton bud and clean her nose
thumb image
Boleh beli di farmasi/doc bg ye?
Baby naik plane!
Berapa bulan first time baby mama naik plane?
Masa 20 week .. blk raya .. and last skali dekat due 37 + weeks .. nasib baik lepas
If you feel...
Mama or mama to be... Bila rasa diri tu ada masalah (bleeding atau anak sakit). Terus pg hospital jgn lg tnya kat sini.. Sbb lain org lain badan tak semua sama.. Karang tnya kat sini lain pula jdinya.
..read
betul..kat sini bukan smua org prmpuan. llki pun ada. apa2 nak rujuk cpt2 jmoa nrse yg jaga sis atau dktor. biasa nya nrse ada bg no fon. jd apa2 prtnyaan direct pda nrse atau dktor dlu. dm apps ni pu
..more
yes.. scroll2 soalan sama kan. haritu g hosp doc pun pening asyik nak kena bagi tahu benda yg sama. benda yg sama je. if ada perbezaan pd diri sendiri dan pd anak terus refer hosp. tak salah kalau g h
..more
Ye btl tu sis..dh xlarat dh nk jwb bnda sm..dh setaun join sni since peknen until due...hri2 bnda sm....hew3😂😂✌kekdg sis knpiuse ms chckup tu doc n nurse xpesan ke..ada spotting bleeding g hsptl asa
..more
Totally agreed ☺️ lebih selamat refer pd yg pkar.. Dan banyakkn gali ilmu psl bby. Supaya xgelabah bila ssuatu trjdi
Sy masa anak msuk 2 bln mlm tdo nafas mcm keras...x pk2... pagi terus gi klinik... jumpa dkto... dkto ckp baby x pape pon... dia pon faham 1st baby... x yah fikir2...nak tanyak org sana sini...kala
..more
Control birth
Ada mummy2 czer yg ambik implant? 🤔 Does it work?
Tak pernah.. tapi utk kawan i mmg kesan
Normal or czer?? Dont expect too much ya mommies!
Nikah 1st september & rezeki dtg awal as planned. Bulan oktober I was declared pregnant for 5weeks. For the first week smpai akhir takda morning sickness and I am thankful for that! Alhamdulillah! I f
..read
Alhamdulillah.. Jnji ibu dan baby sihat
Memang mcm tu sis. Kena terima ketentuan Tuhan
Takut!
Baby bru nak masuk 2bulan.. Belum pernah bawa pg masuk mall.. Takut nti bawa msuk mall baby nangis2 and tak selesa... How to handle this situation?? Baby jenis klu nak tido mmg mengamuk.. Will she be
..read
Kalau saya, saya tak pergi mall selagi baby tak cukup imunisasi. Sebab mall tu macam2 orang, macam2 penyakit ada.
Sy bawa baby jalan bila umur 6bulan. Kalau masi kecik lg rasa kesian pula
Mall?
Teringin nak bawa baby keluar rumah jln2 d mall.. Mommy2 yg ada experience bawa baby below 2months bole share tips? Baby sya bru 1month +
Saya baby 1 bulan dh bwk dia shopping kt mydin msa raya hari tu😂
bila??
Bila mummy2 start bawa baby keluar jln2 d mall??
3 bulan ke atas. Tapi ada ja mommies yg lain bawa keluar awal daritu. Yg pernah sy tgk 🙄🤭