Baby meneran

Nak tanya, normal ke baby umur 1 bulan kerap sangat meneran sampai merah muka tapi x buang air besar pun?

23 Balas

bby meneran ad 3sebb sis . membuang najis . merenggangkn bdn2 otok dy . dn meneran angin untk kentot . kita yg dewasa ni pon kdg bgun tido pon nk mengeliat apth bby . dy proses pmbesaran bdn . lps tu xsemua kentot tu senang je kelua . kdg kne gerk2 kn bdn sikit n tern sikit bru kentot tu nk kelua . uhuhu .

Baru tau normal lepas baca comment 😊baby saya pun macam tu juga.. Selalu subuh2 dia bangun smbil buat bunyi meneran, ingat kan sembelit tapi najis keluar tak Keras, macam biasa Sahaja.. Tapi skrng baby saya dah nak masuk 3 bulan & tak lagi kerap meneran.. Kdng2 jer😂

Normal..baby sy smpai 3 bln br berhenti meneran..punya la kita risau..takut dia sakit perut bila dia teran2 tu..tp alhamdulillah semua ok..bdn pn semangat..skrg dh 4 bln

Sembelit kot.. kesian dia. Susu dia cmpur ke BF je. Lau campur mungkin dia xsesuai ngn susu pn blh jdi sembelit. Lau bf je sis kne makan buah2 InshaAllah baby ok nanti.

Normal je. Dia nk buat otot. Nk sedapkn badan. Bby sy dlu mcmtu. Ni dh 5bulan xd dh. walau x bambam tp badan dia keras.

Sama gk ngn baby sy umur sebulan lebih. Dia punya meneran tu bunyi cm org tua lak 😉. Alhamdulillah badan pun semangat

Kalu berak okay... Tu Normal.. Kalau org dulu2 ckp teran isi... Kalau berak tak okay takut sembelit

baby sy pun sama smpai skrg 3 bln masih meneran daging . mase ni berat baby mudah naik byk . hehe

Bby sya mcam ni, umur sebulan muka merah bila meneran tpi berak kluar skit je,

Sama saya sis skrg mngalami anak kuat sangat meneran mm anak baru 3bulan