baby meneran sampai merah muka dan merengek

anak saya baru masuk 1 bulan 14 hari...dari dulu meneran sampai merah muka dan merengek...normal ke setiap kali berak macam tu? #newmom

5 Balas

normal ke tak tu tak boleh nak cakap, sebab tak tengok depan mata 😅 tapi baby baya tu memang tengah belajar nak meneran. lagi pulak dia meneran sambil baring kan, jadi memang susah, memang akan nampak dia struggle. as long as najis dia okay, nampak sihat dan tak keras, jangan risau. nanti lama2 dia pandai lah tu 😁

kalau anak saya dulu mmg gitu, sebab budak kan dia tak reti lg.. kadang nak kentut je sampai merah2 muka.. buat urutan ILU dgn senam basikal je tolong dia.. tp kalau 💩 dia berketul ke ada darah ke apa tu kena cek

klu tahi baby ok.. normal je meneran smpi merah mke tu.. sbb baby x pndai nk berak/meneran.. nant lme2 akn ok.. jgn rsau ye..

7mo ago

tq awk...kesian tgknya...anak first tak de pengalaman

baby minum susu apa? texture poo baby selepas baby poo mcm mana?

7mo ago

normal awak. baby bawah 3bulan mmg selalu akan poo mcm meneran. nanti lama2 akan okay. lagipon baby xde meragam kan?

Baby sy camtu masa 1bulan, merah betul macam hulk hahhaha

7mo ago

Tp hulk hijau 🤭