Norahima Yazit, Malaysia

Anak amanah Allah

About Norahima Yazit

konfius
Hai mommy2 gojes.. Saya nak tnya kalau kita pergi kk waktu pg untuk checkup anak.. Tp tkde appointment.. Kita kena pergi kaunter ibu n anak or kaunter pesakit luar... Konfius la.??
pergi ke kaunter klinik ibu & anak untuk urusan check up ank sprt timbang & suntikan imunisasi.kaunter psakit luar jika ada mslh lain sprti demam utk bjumpa dgn MA @ doc.
batuk
Hai mcm mana nk hilangkan batuk berkahak baby 8mnth.. Harini dah seminggu 😢 mohon idea ibu2 .. #bby8mnth
try ambil neb. boleh juga try sapu minyak angin/ vicks kat dada and belakang baby. selalu urut urut belakang dia
Kerapkan susu badan.. letak vicks atau minyak baby kat dada dan belakang.. tepuk belakang macam nak bagi burpp tu.. untuk longgarkan rongga dan bagi kahak atau lendir jatuh