Bayi meneran

Kenapa bayi saya kerap meneran sampai merah muka? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Dia tgh brlatih dgn 'usus' perut utk melancarkan proses tahi/angin/kentut keluar tu.. 😅 jgn risau, lama2 nnti meneran2 tu akan slow2 hilang..hehe.. baby kedua sy pun mcm ni, skrg dh 8bulan pun..

3y ago

sis, anak saya pun kuat meneran sampai tengah nyusu pun neran, lepastu dia lepas puting terua taknak susu, sibuk ngan neran dia tu, normal ke tu?

sama sis baby saya nak masuk 1 bulan kalau nak pup kan meneran sampai merah muka sian tengok...tp memang usus semua masih kecik lg ...