kepastian

nak tanya baru ni minum air gula..hbs hr ni nurse call kata gula dlm darah 5.1...dia ckp kencing manis..aduh risaunya..sb sblm ni 1st n 2 nd baby x dk kencing manis..dia ckp nak pantau tu mcm mana ye??

9 Balas

Itu bacaan sblm atau slps minum air gula sis? Bacaan sy slps minum air gula 7.2 tapi x sangkut. 7.8 dan keataa bru sangkut. Bacaan sblm minum air gula 4.6 Setahu sy klu sangkut, kna buat BSP 4 kali sehari.

5y ago

Ya saya dh kna bsp decond pregnancy dulu.. Buat kt kk.. Sampai mlm la.. Syukur results bsp sumw cntik..

Saya pun mnm air gula lst week bacaan sblm mnm air gula 5.1, doc kte saya ada kncg mnis, esk nk cek lagi tgk bacaan mcm mana, doc cakp saya lbh 0.1 je

Nurse pernah bgtau sy,7.8 ke atas baru sangkut. Kalau tak lebih dari 7.8 tu,ok lagi. Sy cek doc pun,6 ok lagi doc kata.

Sy 5.4..ok je..nurse kata normal je..xda kncg manis..

Aik peliknya 5.1 da sangkut.

5.1 dah sangkut ke.. saya 7

5.1??? Saya dulu 6.8ok lagi

Amalkan sup lobk putih

Sy 5.8 ok lg