Siapa pernah kena Kencing manis time preggy?

Hi mommy semua...sya pergi KK n kena minum air gula...n than nurse ckp ada ‘KM’😭😭 nk tanya mommy2, bila kita kena ‘kencing manis’ time pregnant ni... ‘kencing manis’ tu Boleh hilang ke masa mengandung or dia akan stay sepanjang preggy ni? #mommyrisau #preggy16weeks

3 Balas

Dia mmg akan stay sampai kita bersalin.. Lepas bersalin nurse akan suruh kita. Minum air gula sekali lagi utk pastikan kita mmg xde kencing manis. Tp normally kalau kencing manis semasa mengandung, lepas bersalin mmg akan hilang..

kencing manis ni org kata pmbawakan. masa mngndung kalau dh detect mmg smpai bersalin la. kena pantau bacaan gula bsp tu.

InshaAllah boleh hilang